- Vi er tre engasjerte unge musikere som liker det vi driver med veldig godt, sier Trym Solan Renolen, som sammen med Henrik Elvis Hepsø og Gaute Hammer utgjør FOG (Frukt og Grønt). Trondheimsbandet er én av fem delfinalister som skal kjempe om en finaleplass i musikkonkurransen Bandwagon.

Henrik og Gaute møttes gjennom kulturskolen i Trondheim. Da de ønsket å starte et band som skulle spille norske tekster, spurte de en trommelærer ved kulturskolen om han kunne finne en trommis. Trommelæreren foreslo Trym, som tilfeldigvis kjente Gaute fra før.

Hør låtene til FOG og de andre fem delfinalistene i spilleren øverst til høyre.

Fem artister er plukket ut til delfinalen på Rockheim. Ler mer om de fem og hvorfor nettopp dem ble delfinalistene som får muligheten til å ta seg videre i musikkonkurransen.

Deler hjerne

- Det klaffet. Vi var veldig mye med hverandre på fritiden, og nå mener vi at vi har én og samme hjerne, forteller Hepsø.

- Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

- Jeg kaller det bare kunst, så sier jeg ikke mer, sier Hepsø og ler, dermed tar Hammer over.

- Den offisielle beskrivelsen er noen-post-punk, men vi er innom mye forskjellig.

Torsdag kveld stiller de i delfinalen i Bandwagon på Rockheim, der møter de Diddaboy, Merethe JM, Kayla's Finger og Midlertidig. FOG mener de stiller med flere gode kort på hånda når de entrer konkurransen.

- Vi spiller barbeint og er kledd i islendere. Vi skal i alle fall ikke fryse, sier Renolen.

- Også har vi en veldig flink trommis, han er god å ha. For ikke å snakke om en svært flink vokalist, sier Hammer, og frontfigur Hepsø er kjapp til å legge til.

- Gitaristen vår er også veldig bra.

Tidligere har guttene i FOG sagt til Adressa.bo at musikkonkurransen Bandwagon er midt i blinken for dem. Her kan du lese hvorfor.

Twerker på Rockheim

Scenetekke er et annet viktig stikkord for trioen. De unge musikere forteller at publikum kan bli litt paff når de ser dem ligge på scenegulvet og sprelle.

- Vi slipper oss veldig løs. Det som skjer på scenen er kunst det også. Vi formilder tekstene våre gjennom energi og kroppsspråk, sier Hepsø.

For FOG handler det ikke bare om musikken, men om den totale opplevelsen.

- Vi er ikke redde for å prøve ut nye ting på scenen og for en stund siden innførte vi «twerking». Eller er det mer spasmebevegelser? Gaute er uansett den som er best på det foreløpig, sier Hepsø.

Bandet, som i sommer ga ut ep-en «Barfot», drømmer om å spille inn et album. Vinneren av Bandwagon vil ikke bare stikke av med tittelen «Norges beste uetablerte band eller artist», vinneren mottar også Ramp-stipendet på 250 000 kroner. Skulle vinneren bli FOG, skal pengene brukes godt.

- Vi har en del planer. Vi har lyst å spille inn et album og vi har planer om en turne. Vi har også lyst til å pusse opp øvingslokalene våre slik at vi kan spille inn musikk selv, sier Renolen.

De ser på seg som brødre og da kan krangling oppstå. Det hender at de tre bandmedlemmene i FOG krangler om damer, fortalte guttene da adressa.no besøkte bandet i deres øvingslokale «Huset ved havet».

Frukt, grønt og Munkholm

Deltakelsen på en hyllestkonsert for rockeveteranene i The Aller Værste, trekker FOG fram som bandets høydepunkt så langt i karrieren. Konserten «Bare ikke nok» ble holdt på Byscenen tidligere i oktober.

- Det er høydepunktet i livet så langt. Det var veldig stort for oss, sier Hammer.

- Hvem drømmer dere om å varme opp for?

- Jokke, dersom det hadde vært mulig, sier Hepsø.

- Honningbarna kunne vært stas. Jeg vil ikke si at vi har lik musikk, men vi har enkelte elementer som har det samme trøkket, sier Renolen.

- Vi skal jo faktisk varme opp for Johndoe på Byscenen ganske snart, legger Hepsø til.

- Hvordan ser drømme-rideren ut?

- Oi, hjelpes. Jeg vil si den ser ganske fin ut fra før. Selve sceneoppsettet er veldig viktig for oss, det samme er lydmannen vår, sier Renolen, som er mer opptatt av teknisk luksus, enn annen luksus.

- Vi krever vel bare tre ting på rideren; frukt og grønt, smash og Munkholm, sier Hammer.

Alt håp om finaledeltakelse er likevel ikke ute for de som ikke vinner juryens gunst på Rockheim – Artisten som får flest stemmer i den nasjonale konkurransen vil også få en plass i finalen. Du kan fortsatt stemme på din favoritt her.

FOG møter Midlertidig, Diddaboy, Merethe JM og Kayla's Finger i delfinalen.

Delfinalen av Bandwagon går av stabelen på Rockheim torsdag kl. 19.00. Konserten er gratis og sendes også live på adressa.no.

FOG drømmer om plate, turné og et nyoppusset øvingslokale. Vinner de Bandwagon skal pengene brukes godt. Foto: Leikny Havik Skjærseth