- Det er tungt, skummelt, svart og mørkt. Vi snakker krigssminke i ansiktet og det er i det hele tatt ganske brutalt, sier Alex Skomakerstuen når han skal presentere bandet Kayla's Finger.

Rockebandet ble dannet på Trøndertun Folkehøgskole i 2014 og består av vokalist Bogey Stefansdottir, Alex Skomakerstuen på gitar, Ylva Brandtsegg på trommer og Hugo Herrman på tenorsax.

Torsdag kveld skal Kayla's Finger konkurrere om en finaleplass i musikkonkurransen Bandwagon. Bandwagon er en årlig kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, og vinneren tildeles talentstipendet Ramp på 250 000 kroner.

Hør Kayla's Finger og de andre delfinalistene sine låter i spillelisten øversti til høyre.

De fem deltakerne er plukket ut av en jury bestående av Adresseavisens kulturredaktør Stian Wallum og musikkansvarlig Vegard Enlid, les deres begrunnelser her.

Mørkt og skummelt

- Egentlig er vi fire veldig glade mennesker som ikke er så mørke og skumle i det hele tatt. Men når vi lager musikk sammen, da blir den skummel, fortsetter Skomakerstuen.

I dag bor halvparten av bandet i Trondheim og den andre halvparten i Oslo. Men når bandmadlemmene møtes for å lager musikk er de svært samkjørte.

- Vi har absolutt demokrati i Kayla's Finger, alle skal være enige om musikken vi spiller. Det er kanskje veldig lite kult og veldig lite skummelt, men sånn er det, sier Skomakerstuen.

De fire musikerne liker å jamme når de skal lage ny musikk. Stefansdottir prøver ut tekstene sine til musikken bandet improviserer fram.

- Til slutt blir det ei suppe som vi finpusser, sier hun.

- Tekstene er veldig viktige for oss. Vi kan forklare musikken som progga Black Sabbath med tekster hele bandet kan relatere seg til. Det går mye i smerte og angst, sier Skomakerstuen.

Bandwagon har et annet fokus enn mange andre talentkonkurranser, mener redaktør Kim Riseth i Namdalsavisa, som er ansvarlig for konkurransen. Les hvordan Bandwagon kan gi uetablerte artister en kickstart på karrieren.

Drømmer om studiotid

Fem band og artister er plukket ut til å spille under delfinalen i Bandwagon på Rockheim på torsdag. Kayla's Finger møter Diddaboy, Midlertidig, Merethe JM og FOG (Frukt og Grønt) i konkurransen om en finaleplass. Den som vinner finalen i Namsos 12. desember får blant annet Ramp-stipendet til en verdi av 250 000 kroner.

- Hvis vi skulle vinne går vi i studio, det har vi veldig lyst til, sier Stefansdottir.

Til tross for at bandmedlemmene bor i to forskjellige byer, har de ambisjoner om å spille så mye som mulig framover.

- Vi ønsker å spille så mye med bandet som mulig. Vi har spilt på noen mindre festivaler og det er utrolig artig å spille live, sier Stefansdottir.

- Det er veldig gøy å møte og spille med andre band, det lærer vi ufattelig mye av, legger Skomakerstuen til.

Alt håp om finaledeltakelse er likevel ikke ute for de som ikke vinner juryens gunst på Rockheim – Artisten som får flest stemmer i den nasjonale konkurransen vil også få en plass i finalen. Du kan fortsatt stemme på din favoritt her.

Smågodt og studiolån

I sommer hadde de fire bandmedlemmene sin så langt største musikkopplevelse som band. Stedet var en bakgård i Sandefjord.

- Vi var første band ut på festivalen «Høyvikfestivalen». Alle satt og slappet av på gresset helt til vi begynte å spille, uten noen introduksjon. Det var utrolig artig å se alle reise seg og komme mot scenen, forteller Stefansdottir.

- Hvem drømmer dere om å varme opp for?

- Herregud, du må sette noen begrensninger, utbryter gitaristen før han setter de små grå i sving.

- Kanskje det må bli The Dead Weather, sier Skomakerstuen etter litt betenkningstid.

- Ja, jeg er enig. The Dead Weather eller Muse, sier Stefansdottir.

- Hvordan ser drømme-rideren ut?

- Dette burde vi ha begynt å tenke på. Vi spilte på kultursentret Isak for en stund siden og da fikk vi smågodt. Det varmet i sjela. Det er alltid godt å få vann, men får du smågodt, da vet du at de setter pris på deg, sier Skomakerstuen og ler. Får han ikke noen begrensninger er han redd rider-lista vil gå helt over styr.

- Å betale ned på studiolånet ville vært fint, avslutter han.

Delfinalen i Bandwagon foregår på Rockheim torsdag kveld kl. 19.00. Showet er gratis og sendes også live på adressa.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Rockerne i Kayla's Finger møttes på Trøndertun Folkehøgskole i 2014, nå er de klare for delfinalen i Bandwagon. Foto: Kayla's Finger