- Vi ønsker å nå fram til flest mulig med musikken vår. Mikael er jo fra Oslo, så gjerne i Trondheim og Oslo. Hele Norge hadde vært fint, sier Jonas Peitersen.

- Verden hadde også vært fint, skyter Mikael Øgaard inn.

Hør Midlertidig og de andre finaledeltakernes bidrag i spillelisten øversti til høyre.

De fem deltakerne er plukket ut av en jury bestående av Adresseavisens kulturredaktør Stian Wallum og musikkansvarlig Vegard Enlid, les deres begrunnelser her.

Enkelt, men stort

Duoen Midlertidig består av Mikael Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Hitra. De møttes på Trøndertun folkehøgskole i fjor. Der startet de først å spille i et band sammen, noe som førte videre til prosjektet Midlertidig.

- Som duo prøver vi å få fram enkelhet og harmonier i musikken. Selv om vi ønsker å holde det enkelt, kan det likevel høres stort ut, sier Peitersen.

Og stort må det være, for duoen er plukket ut som én av fem delfinalister til å konkurrer om en finaleplass i musikkonkurransen Bandwagon. Under delfinalen på Rockheim møter Midlertidig de andre delfinalistene; Kayla's Finger, Diddaboy, FOG (Frukt og Grønt) og Merethe JM.

Folkemusikk på elgitar

Midlertidig spiller folkeinspirert musikk, men med noen utradisjonelle grep.

- I stenden for å bruke akustiske gitarer, som er vanlig i folkemusikken, bruker vi elektriske gitarer. Uttrykket blir et helt annet, sier Peitersen.

Tekstene er det stort sett Øgaard som står for, men tematikken er variert og låtene handler om noe begge musikerne kan relatere seg til.

- Hittil har vi laget en del mørke låter, men jeg klarer ikke å unngå kjærlighet som et tema, sier Øgaard.

- Vi skriver om den mer tragiske siden av kjærligheten og prøver å gjøre det litt originalt. Det er viktig at folk kan kjenne seg igjen i sangene våre, sier Peitersen.

Mikael og Jonas har flyttet inn i samme leilighet i Trondheim for å satse på musikken. Les mer om duoen og deres drømmer her.

Henter fram sjarmen

Torsdag kveld skal duoen spille på Rockheim. De skal også spille på sjarm.

- Sjarm er av våre styrker. Men vi håper vår sterkeste side er musikken, vi ønsker å vinne fordi folk liker det de hører, sier Øgaard.

Bandwagon er en årlig kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, og vinneren tildeles talentstipendet Ramp på 250 000 kroner. Øgaard og Peitersen har ikke turt å tenke på hva de skal bruke pengene på dersom de står igjen som mottakere av stipendet. Men når temaet kommer opp, tar det ikke lang tid før idémyldringen er i gang.

Bandwagon har et annet fokus enn mange andre talentkonkurranser, mener redaktør Kim Riseth i Namdalsavisa, som er ansvarlig for konkurransen. Les hvordan Bandwagon kan gi uetablerte artister en kickstart på karrieren.

New York, New York

- Da skal vi reise til New York. Vi dro dit på studietur med folkehøgskolen, og vi fant mye inspirasjon der. Vi ønsker også å spille inn musikk, sier Øgaard.

- Hvem drømmer dere om å varme opp for?

- Anders Jektvik eller The Tallest Man on Earth. Nesten alle de andre vi hører på er jo døde, sier Peitersen.

- Al Green lever. Han er gammel, men han lever. Og Sixto Rodríguez, sier Øgaard.

- Hvordan ser drømme-rideren ut?

- Vi er ikke så storforlangende. En øl eller to, bare ikke Munkholm. Og kanskje litt mat.

Alt håp om finaledeltakelse er likevel ikke ute for de som ikke vinner juryens gunst på Rockheim – Artisten som får flest stemmer i den nasjonale konkurransen vil også få en plass i finalen. Du kan fortsatt stemme på din favoritt her.

Delfinalen i Bandwagon foregår på Rockheim torsdag kveld kl. 19.00. Showet er gratis og sendes også live på adressa.no.

Midlertidig skal spille på sjarmen, og på elgitarer, på showet på Rockheim torsdag kveld. Foto: Leikny Havik Skjærseth