Duoen sikret seg juryens gunst på Rockheim torsdag kveld, og er klar for finale på Rock City i desember. Dette betyr at de er ett steg nærmere seier og en pengepremie på 250 000 kroner.

I hard konkurranse med Diddaboy, FOG (Frukt Og Grønt), Merethe JM og Kayla’s Finger var det til slutt det folkemusikkinspirerte bandet som sikret seg finalebilletten. Medlemmene Mikael Øgaard fra Oslo, og Jonas Peitersen fra Hitra var veldig overrasket over seieren.

- Inspirasjon fra eldre musikk

- Dette er helt utrolig. Vi har selvfølgelig tenkt tanken, men har liksom ikke tenkt at det kan bli realitet. Det er det største som har skjedd for meg i alle fall, sier vokalisten.

Bandet er opptatt av harmoni og prøver å holde musikken så enkel som mulig. Målet er å skape en moderne form for folkemusikk med bruk av to elektriske gitarer og vokal.

- Vi har funnet inspirasjon fra eldre musikk, men vi prøver selvfølgelig å få inn noe nytt.

Fortjent seier

Juryen besto av musikerne Skjalg Raaen og Kristin Jensen, i tillegg til musikkansvarlig i Adresseavisen Vegard Enlid. De hadde en vanskelig avgjørelse da de skulle velge blant de fem finalistene, men bandet var en av favorittene hos alle tre.

- Vi er veldig komfortable med å sende disse guttene videre, og tror de har en veldig god sjanse i finalen, sier Enlid.

Juryen mente låten «The final call» skilte seg ut fra de andre låtene, som en gjennomført og solid låt.

- Musikken kler dem veldig. Det tekniske er en ting, men den subjektive x-faktoren traff oss veldig og ga en magisk følelse. Kall dere hva dere vil, men jeg håper ikke dette blir midlertidig, sier Raaen.

Fremtidsplaner

Nå skal guttene terpe frem mot finalen i desember, og kanskje kommer det en ny låt.

- Vi er veldig fornøyd med de sangene vi har laget så langt, og vi har fått veldig god respons. Men det hadde jo vært kult med noe nytt i selve finalen.

- Hvem vinner Bandwagon 2015?

- Det blir oss. Vi kan ikke si noe annet.

Og om guttene stikker av med seieren under den store finalen i Namsos 12. desember, skal pengepremien brukes på New York-tur for å finne inspirasjon til kommende låter.