Halvmorsomt fra monsterhotellet

Oppfølgerfilm som bare delvis fungerer.

Saken oppdateres.

Halloween-stemning til tross, den andre filmen fra monsterhotellet i Transylvania preges mer enn noe av forslitt humor og slappe gags.

Oppfølgeren starter med bryllupet til vampyrjenta Mavis og mennesket Johnny, for den godeste vampyrfar Dracula har myknet såpass at også mennesker får innpass i nevnte hotell. Vi introduseres for et rikt utvalg av ulike monstre i alskens fasonger, og mangt et morsomt opptrinn kunne fått utfolde seg, men det som om mange av humoranslagene i denne filmen aldri følges helt opp. I stedet halses det bare videre, til neste avsnitt i en ganske løst sammenhengende historie.

Hybridbarnebarnet Dennis, en rødhåret liten krølltopp med alvorlig overdimensjonert hode, ser etter hvert dagens lys. Spenningsmomentet i filmen går ut på hvorvidt han kan klassifiseres som vampyr eller ikke. Vil han få huggtenner innen femårsdagen? Uansett må hotellet barnesikres. Bør den vesle familien rett og slett flytte til trygge California? En del av problemstillingene i filmen er ikke veldig spenstige, det samme gjelder den ivrige bestefarens ulike tiltak for å gjøre vampyr av guttungen. Mange tilløp til artigheter fisler bare ut, og glir over i en eller annen form for frenetisk tjohei.

Lyspunkt finnes innimellom, som skildringer av endrede metoder og politisk korrekthet på vampyrcamp. Som sesongtilpasset, lettbeint underholdning går filmen an, så vidt. Det stiligste er faktisk tegnefilmen som vises under rulletekstene, noe som antakeligvis ikke er helt tilsiktet.

Anmeldt av Marte Thingstad

Det ringer: Sony Pictures benytter anledningen til å fronte egne mobiltelefoner i «Hotell Transylvania 2» 

Det ringer: Sony Pictures benytter anledningen til å fronte egne mobiltelefoner i «Hotell Transylvania 2» 

På forsiden nå