Bandwagon:

Midlertidig vant på Rockheim

Fem trønderske band og artister kjempet om en finaleplass i musikkonkurransen Bandwagon. Se showet!

Saken oppdateres.

- Jeg kaller det bare kunst, så sier jeg ikke mer, svarer Henrik Elvis Hepsø, frontfigur i bandet FOG (Frukt og Grønt), på det tradisjonelle spørsmålet «Hvordan vil dere beskrive musikken deres?».

I kveld er det delfinalen i Bandwagon, og trioen Trym Solan Renolen, Gaute Hammer og Hepsø begynner å se fram til å spille på Rockheim. FOG er ikke blant dem som sparer på energien når de spiller.

- Vi slipper oss veldig løs. Det som skjer på scenen er kunst det også. Vi er ikke redde for å prøve ut nye ting på scenen og for en stund siden innførte vi «twerking». Eller er det mer spasmebevegelser? Gaute er uansett den som er best på det foreløpig, sier Hepsø.

Guttene i FOG mener de er så samspilte at de deler hjerne. Les mer om de unge, talentfulle musikerne her.

Se showet på adressa.no i vinduet øverst i artikkelen!

Talentstipendet Ramp

Bandwagon er en årlig kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, og vinneren tildeles talentstipendet Ramp på 250 000 kroner. I kveld skal FOG, Diddaboy, Kayla's Finger, Midlertidig og Merethe JM spille to låter hver på Rockheim. Deretter vil en jury sende et av bidragene videre til finalen i Bandwagon som arrangeres i Namsos 12. desember.

- Vi går i studio dersom vi vinner, det har vi veldig lyst til, sier Bogey Stefansdottir, vokalist i rockebandet Kayla's Finger. To av bandmedlemmene bor i Trondheim og to i Oslo, likevel har bandet store ambisjoner om å lage mye musikk og spille ofte sammen. Og når de samles for å spille, blir det gjerne mørkt og dystert.

- Kayla's Finger er tungt, skummelt, svart og mørkt. Egentlig er vi fire veldig glade mennesker som ikke er så mørke og skumle i det hele tatt. Men når vi lager musikk sammen, da blir den skummel, sier gitarist Alex Skomakerstuen.

Musikerne i Kayla's Finger er egentlig ikke særlig mørke og dystre, men på scenen smører de krigssminke i ansiktene. Bli bedre kjent med bandet som møttes på Trøndertun folkehøgskole.

Energisk show

Steinkjer-rapperen Didrik Nonstad, alias Diddaboy, lover et energisk show på Rockheim. Den 24 år gamle rapperen har alltid vært glad i å leke med ord, og man kan forvente noen saftige gloser når Diddaboy entrer scenen.

- Jeg har ingen forhåpninger, men jeg skal levere som jeg bruker. Jeg er den eneste rapperen i konkurransen, noe som både kan være en ulempe og ikke, det kommer an på juryen. Uansett skal jeg bringe bra med energi, sier Nonstad som har ambisjoner om å leve av musikken.

- Å vinne Bandwagon ville vært en kickstart.

Nysgjerrig på hva en Steinkjer-rapper ønsker å få servert backstage etter en konsert? Få svaret her.

Samfunnsengasjerte tekster

Merethe Johnsen Mjønes går under artistnavnet Merethe JM og spiller singer-songwriter/pop med keltiske undertoner. Tekstene hennes er gjerne samfunnsengasjerte.

- I dag er mye av musikken, spesielt den som spilles på radio, låst fast i tematikk som festing, drikking og sex. Det er elementer jeg også har i mine låter, men sakte, men sikkert har tekstene mine blitt mer og mer samfunnskritiske. Nå jobber jeg med ei låt om flyktningkrisen. Jeg har veldig lyst å spille den under delfinalen, men jeg får se om jeg blir ferdig. Jeg må bli sint og frustrert nok, da kommer det, sier Johnsen Mjønes, som ser fram til delfinalen med skrekkblandet fryd.

Merethe JM ser fram til stå på scenen og få bekreftet at hun er flink til det jeg liker å holde på med. Ler mes om hennes tanker om Bandwagon-eventyret.

Med elgitar og sjarm

Duoen Midlertidig spiller folkeinspirert musikk, men med noen utradisjonelle grep.

- I stenden for å bruke akustiske gitarer, som er vanlig i folkemusikken, bruker vi elektriske gitarer. Uttrykket blir et helt annet, sier Jonas Peitersen.

Når de skal konkurrere på Rockheim tar de med seg sine to hovedinstrumenter, elgitar og sjarm.

- Sjarm er av våre styrker. Men vi håper vår sterkeste side er musikken, vi ønsker å vinne fordi folk liker det de hører, sier Mikael Øgaard.

Midlertidig skriver en del mørke sanger, men ett tema klarer de ikke å unngå; «kjærlighet» selvfølgelig. Les intervjuet med sjarmørene her.

Steinkjer-rapperen Didrik Nonstad, alias Diddaboy, var først på scenen torsdag kveld med låtene Hangover og Gal. 

Steinkjer-rapperen Didrik Nonstad, alias Diddaboy, var først på scenen torsdag kveld med låtene Hangover og Gal. 

Frontfigur Henrik Elvis Hepsø og bandet FOG (Frukt og Grønt) spilte låtene Ødela Min Tillit og Kontrollfrik. 

Frontfigur Henrik Elvis Hepsø og bandet FOG (Frukt og Grønt) spilte låtene Ødela Min Tillit og Kontrollfrik. 

Kayla's Finger var tredje band på scenen. 

Kayla's Finger var tredje band på scenen. 

Merethe Johnsen Mjønes, med artistnavnet Merethe JM, spiller singer-songwriter/pop med keltisk undertone. 

Merethe Johnsen Mjønes, med artistnavnet Merethe JM, spiller singer-songwriter/pop med keltisk undertone. 

Midlertidig spilte sist og vant. De spilte låtene Lost Case og My Final Call. 

Midlertidig spilte sist og vant. De spilte låtene Lost Case og My Final Call. 

På forsiden nå