Vesker og smykker i julefarger

Rødt, grønt og glitrende gull. De typiske julefargene er sikkerstikk på tilbehøret i år.

Smykker og tilbehør med grønne steiner fra Glitter. Foto: Pål Haugbro 

Saken oppdateres.

Sammen med gull og svart, som er sikre vinnere hver jul, skal det i år være julete tilbehør til festkjolene. Rødt og grønt går igjen i det meste av tilbehør.

Daglig leder ved Glitter på Solsiden, Lise Lotte Gjevik, forteller at de små smykkene som har vært i motebildet den siste tiden, skal skiftes ut når festsesongen er i gang.

– Vi har fått inn større smykker og ringer igjen. De tynne armbåndene gjelder ikke i julen, men øredobbene er fortsatt små, sier hun, og legger til:

– Rødt kommer til jul hvert år, men i år har den kommet i en litt mer mørk, metallisk variant. Det ser vi både på de store runde cocktailringene, men også i små strass. Det skal ikke lenger være skinnende sølv.

LES OGSÅ: Stilsjekk før julebordet.

Glamour og galla

Gjennom året har tilbehør som armbånd og smykker vært små, men heller mange. Det har endret seg til julesesongen. Men fargene på antrekket må gjerne være mer fremtredende enn tilbehøret.

– Julestilen er ofte preget av mer glitter og glamour, det gjelder i år også. Selv om fargene er mørk rød og grønn på både vesker, smykker og annet tilbehør, skal det være gallastil over helheten.

Firkantede små vesker

Selv om veskene kan ha julefargene, er svart og gull sikkerstikkene i julen. Det forteller butikksjef i Morris på Solsiden, Trine Knutsen.

– Vi har fått inn mye i grønt og rødt hos oss også, men den lille sorte er alltid en sikker vinner. Til jul fungerer også gull hvert år, sier hun.

I år er det firkantede clutcher og små vesker som er det nye på veskefronten.

– Til festsesongen skal det være faste, litt harde stoffer, som gjerne gjør veskene litt firkantet. Til nå har de vært mer posete i fasongen, forteller hun.

Knutsen mener de små veskene som har kommet i butikkene nå, ikke passer for alle.

– Mange ønsker litt mer plass enn de aller minste som er de mest trendy og aktuelle akkurat nå. Da kan man fint velge en større variant, så lenge det passer til antrekket, sier hun.

Den lille sorte gjelder ikke bare kjoler, men også vesker. 

Den lille sorte gjelder ikke bare kjoler, men også vesker. 

Mørke rødtoner på cocktailringer er fint til julebordet. 

Mørke rødtoner på cocktailringer er fint til julebordet. 

Firkantede vesker er det nye denne sesongen. 

Firkantede vesker er det nye denne sesongen. 

På forsiden nå