Vinn julefesten med bruktskatter

Slik finner du et spennende festantrekk til 200 kroner i Trondheims bruktbutikker.

Stylisten valgte klær med paljetter og skinn til journalistene, Mari Svenning og Rachel Nordtømme, til årets julefest. 

Saken oppdateres.

Årets store festsesong er rett rundt hjørnet. Mange gleder seg til en høytid med mye fest og moro, men etter julegavehandelen er lommeboka kanskje i tynneste laget.

De fleste ønsker seg et nytt, skinnende antrekk til julefesten, og det trenger absolutt ikke å koste skjorta.

Lårkort og støvletter

Stylist Maria Helløy Schistad mener man kan finne flere skatter i byens bruktbutikker. På Fretex Møllenberg har hun funnet frem lekre antrekk med innslag av sesongens trender og farger.

- Hvis man forbereder seg godt, og vet hva man ser etter, finner man moderne klær også her. Men man må lete litt. Det gjemmer seg alltid noe fint blant ordinære ting, sier hun.

På julefesten gjelder andre kleskoder enn på et julebord hvor det gjerne er stivere antrekk og strengere regler.

- Kjolene skal være lårkorte eller helt lange i år. På fest er det lov til å velge litt kortere kjoler og vise mer hud. Hvis man ikke er komfortabel med det kan man velge en sort strømpebukse eller høye støvletter, da føler man seg straks litt mer påkledd, sier Schistad.

Om man ikke finner det perfekte antrekket på second hand-butikkene, kan det være det perfekte sted for å finne kult tilbehør.

– En kjempekul jakke, en veske med personlighet eller en stilig vintage klokke er enklere å finne. Men pass på at de ikke er for tynnslitte, råder hun.

LES OGSÅ: Julemote på budsjett

Paljetter og skinn

Noen trender kommer tilbake hvert år rundt juletider. Er man usikker på årets julemote, er det noen antrekk som aldri slår feil. Slike antrekk kan også være lettere å oppdage på Fretex og andre bruktbutikker.

– Paljetter og glitter kommer tilbake hvert eneste år. Det er julens sikkerstikk, og det finner vi mye av i bruktbutikkene. Røde lepper er også veldig julete, forklarer hun, og plukker ut en svart paljettkjole med åpen rygg og lange armer til 149 kroner.

Mange velger ofte det tryggeste, men stylisten råder trønderne til å tøffe opp festantrekket i jula. Hun finner frem en paljett-topp, et skinnskjørt og skinnsko. Hele antrekket til litt over 200 kroner.

– Tøff opp de fine, glatte stoffene med noen staselige detaljer. Skinn og paljetter er kult sammen. Høye støvletter med knyting er veldig inn nå. Det er en fin måte å røffe opp antrekket på samtidig som man blir mer påkledd, men fortsatt viser hud gjennom knytingen, sier stylisten.

Paljetter og skinn er perfekt match, i følge stylist Maria Helløy Schistad. 

Paljetter og skinn er perfekt match, i følge stylist Maria Helløy Schistad. 

På forsiden nå