- Damer har historier som menn ikke kan fortelle

Etter suksessen i fjor er Feminalen nok en gang klar for festival på Rockheim. Hiphop, urban musikk og lokale artister preger årets program.

Festivalsjef Sara Winona Sortland gleder seg til å "ta over" Rockheim. 

Saken oppdateres.

Festivalsjef og bookingansvarlig, Sarah Winona Sortland, har tatt med seg ideer fra by:Larm når hun har planlagt årets festival.

- Jeg var på en debatt om jenter i norsk hip hop i fjor. To damer fra det svenske hiphop-kollektivet Femtastic, tok over debatten og fikk satt på plass de kjipe gutta i salen. Det var så rått! Nå har jeg fått de samme damene til Trondheim og det er jeg litt stolt av, sier Sortland, som mener hun nå tar denne debatten et hakk videre.

LES OGSÅ: Urban Feminal

Mye å lære av svenskene

Kvinnene hun snakker om er artisten Cleo og Vanessa Marko, som skal holde et innlegg i tilknytning til lørdagsdebatten «Hiphopjentene i Trondheim, hvor er de?». Sortland håper debatten kan spre interesse her i byen.

- Finnes det kvinnelige hiphopere i Trondheim? Jeg har aldri hørt om noen! Men damer har historier som menn ikke kan fortelle!

Todelt fokus

Årets festival byr på urban musikk og lokale artister, som Anja Skybakmoen, Marie Denise, Kari Harneshaug og Ary. Nytt for året er at festivalen utvides med en dag, med dokumentarfilmvisning og popkorn på søndag. Feminalen håper også å inspirere kommende musikere og åpner derfor opp dørene for de under 18 år.

- Vi vil at fjortenåringer skal få oppleve god musikk, og ønsker unge musikkelskere velkommen. Det eneste du må gjøre er å fylle ut et skjema på våre nettsider, og ha med deg en verge, sier Sortland.

LES OGSÅ: Ny festival fronter kvinner

Skuffende forhåndssalg

Billettsjef Martha Våge har ikke fått solgt så mange billetter som hun hadde ønsket, men forhåndssalget er doblet fra i fjor.

- Da solgte vi nesten ingen ting få forhånd, men så kom det veldig mange i døren. Vi håper det samme skjer i år også, sier Våge.

Festivaldørene åpner klokken 20.00 på Rockheim i kveld.

På forsiden nå