Feminalen, festkonsert og hip hop-show

Brett opp ermene og knyt skolissene - denne november-helga kan bli ei travel helg.

Flere av byens unge hip hop- og rapartister samles for en helaften på Brukbar/Bkæst på fredag. Bildet er tatt i forkant av Trondheim Cypher og blant artistene som deltok den gang, skal Qalifa og Ghanaba også delta på fredag. 

Saken oppdateres.

Ikke nok med at artister som Todd Terje, Lars Vaular og Kari Bremnes holder konserter i Trondheim i løpet av de nærmeste dagene, men du kan også høre musikere spille på flydeler, oppdage nye, trønderske hip hop-talenter og få kombinasjonen musikk og fotball presentert i skjønn forening. Her kan du finne flere arrangementer.

Luftforsvarets festkonsert

Med flere spesialskrevne verker av Wolfgang Plagge, Jovan Pavlovic, Jon Rørmark og Karl-Ivar Refseth og med deler fra et F16-fly som instrumenter inviterer Luftforsvarets musikkorps til festkonserten «Luftforsvarets flyvende sirkus». Med komikeren Åsleik Engmark som solist og konferansier lover dirigent Leif Arne Pedersen og musikerne en sprelsk, høytidelig og fullstendig uforutsigbar konsert.

LES OGSÅ: Lager instrumenter av F16-fly

Byscenen torsdag kl. 19.30

Danseforestillingen «Cosmic Body»

I fjor besøkte koreografen Ingri Fiksdal Trondheim med «Hoods», forestillingen som fikk dansekritikerprisen samme år. Nå er hun tilbake med «Cosmic Body», som tar for seg hvordan endrede bevissthetstilstander kan forandre hvordan vi ser på verden rundt oss. Fiksdal har gjort seg bemerket med forestillinger der publikum ikke bare er observatører, men der de med sin tilstedeværelse er med på å påvirke hva som skjer i forestillingen. Den trønderske scenografien Signe Becker er en av bidragsyterne til forestillingen.

LES OGSÅ: Vitalt gjensyn med Strømgrens gjennombrudd

Verkstedhallen torsdag og fredag kl. 19.00.

Feminalen

Musikkfestivalen som skal skape rom for debatt og løfte fram kvinnelige musikere ble arrangert for første gang i fjor. I år setter festivalen ekstra fokus på kvinner i urbansjangeren og lokale artister. Årets artister er Marie Denise, Miss Tati, Anja Skybakmoen, Kari Harneshaug, Izabell, Ary og Cleo. I løpet av helga blir det også flere debatter, klubb og filmvisning.

LES OGSÅ: Feminalen tar opp mangelen på kvinner i hiphop-miljøet i Trondheim

Arrangeres på Rockheim fra fredag til søndag

Hip hop-helg på Blæst/Brukbar

Breath Taking Entertainment og Attack Music - Label & Management representerer flere spennende navn innen treondheimsbasert hip hop, rap og r&b. Fredag kveld skal åtte navn vise hva de er gode for. T-Clean, Tideman, Ghanaba, Qalifa, N-Blundedo, Satia, Kamikazi og Chris Lion lager helaften fredag kveld. Lørdag kveld tar en traver innen norsk hip hop over. Joddski slapp albumet «Bygdedyret» i oktober og med seg til Trondheim har han sin trofaste partner Jan Steigen. For å varme opp publikummet denne lørdagskvelden er Steinkjer-rapperen Diddaboy hentet til Trondheim.

LES OGSÅ: Trondheim Cypher vil samle byens hiphop-miljø

Konsertene starter kl. 21.00 både fredag og lørdag.

Luftforsvarets musikkorps holder festkonsert på Byscenen torsdag 

Luftforsvarets musikkorps holder festkonsert på Byscenen torsdag 

Anja Skybakmoen spiller på musikkfestivalen Feminalen 

Anja Skybakmoen spiller på musikkfestivalen Feminalen 

På forsiden nå