Tar høyde for terror

Trøndelag Teaters beredskapsplan er under revidering.- Terrortrusselen er en av flere scenarioer vi nå diskuterer, og det ble ikke mindre aktuelt etter helgens tragedie i Paris, sier teatersjef Kristian Seltun.

Nye bredeskapsplan: Trøndelag Teater er i gang med å revidere sin beredskapsplan der de tar høyde for mulig terrortrussel. 

Saken oppdateres.

For Norges eldste teaterbygning handler beredskapsplanen først og fremst om evakuering av publikum i forbindelse med ulike hendelser som brann, naturkatastrofer, trusler og terror. Arbeidet med å revidere beredskapsplanen startet for flere år siden og terrortrusselen har vært en del av diskusjonen.

LES OGSÅ: Den frie verdenmå stå sammen mot terroren

Terror på dagsorden

- Terror kan ramme på ulike nivå, og det er helt klart på dagsorden hos oss. Vi er på avstand fra dette nå, men det kan være mange tenkte situasjoner. En teatersal er et offentlig rom, og det er klart det kan komme trusler, sier Seltun og understreker at det er nytt for teateret å implementere terror i beredskapsplanen.

- Vi har ikke vurdert ekstra vakthold. Vårt arbeid med sikkerhet dreier seg om å vite hvordan vi håndterer eventuelle situasjoner som kan oppstå.

På Studentersamfundet til helgen er det duket for to konserter i tillegg til et lørdagsmøte der okkupasjonen på Vestbredden er tema. Journalistene Sidsel Wold og Fredrik Græsvik deltar sammen med den Israelske ambassadøren i Norge, Raphael Schutz. Leder for Studentersamfundet i Trondheim, Øyvind Bentås, sier at de gjør en fortløpende sikkerhetsvurdering nå med tanke på helgens arrangement.

- Vi samarbeider med norske myndigheter og den Israelske ambassaden om sikkerhetsopplegget til helgen. Vi har god erfaring med at politiet bistår vaktene på Samfundet, og jeg føler meg helt trygg på at sikkerheten er godt ivaretatt. Det er foreløpig usikkert om det blir screening av publikum i forbindelse med disse arrangementene, men vi følger situasjonen nøye sammen med politiet, sier Bentås. Det amerikanske bandet «Eagles of death metal», som hadde konsert på Bataclan i Paris da terroristene slo til fredag kveld, spilte i Trondheim under Uka i 2009.

LES OGSÅ: Ikke la angrepene ødelegge

Langt unna Paris

- Vi må fortsette som før. Vi er nødt til det, sier Stein Vanebo i Trondheim Conserts, som blant annet har stått bak de store konsertene med Roxette og Mark Knopfler på Sverresborg folkemuseum. Han mener vi er langt unna situasjonen i Paris og kommer ikke til å foreta ekstra sikkerhetstiltak fremover med mindre politiet hevder det er nødvendig.

- Vi er klarert av politiet, og inntil vi hører noe annet kommer vi ikke til å foreta oss noe mer før vi har en reell grunn til det. Vi ønsker ikke å spre usikkerhet og kan ikke la det som skjedde fredag kveld lamme oss på noen som helst måte, sier konsertarrangøren.

Det er kun sjekk av vesker og bager for å hindre at folk tar med flasker inn på arenaene som har vært aktuelt i forbindelse med utendørskonsertene på Sverresborg folkemuseum. Vanebo mener vi er langt unna å innføre metalldetektorer ved konserter her.

- Kommer vi dit har vi tapt. Vi har jo hatt en situasjon av yttergrense i det politiske landskapet også her. Vi kansellerte noen konserter i etterkant av Utøya-tragedien i respekt, men det ble ikke innført ekstra sikkerhetstiltak da heller. Men dersom vi får føringer fra politiet vil vi selvsagt følge disse.

LES OGSÅ: - Vi må vise et sterkt Frankrike

Alt som vanlig i Nidarosdomen og Olavshallen

Nidarosdomen har ingen høynet sikkerhet som følge av terroranslagene mot Paris sist helg.

- Så langt har vi ikke økt sikkerhetstiltakene, sier Jan Tøndelstrand som er fagleder for drift-og sikkerhet ved Nidarosdomen.

Heller ikke Olavshallen foretar ekstra sikkerhetstiltak, ifølge direktør Bjørgvin Thorsteinsson.

- Det blir ingen kroppsvisitering av folk som skal på konserter eller andre arrangement i Olavshallen. Vi har 20 vakter plassert rundt omkring ved inngangene våre. I første rekke dreier våre sikkerhetsrutiner seg om evakuering ved brann, og det er ikke snakk om noen økt beredskap som følge av trusselbilde vi har nå.

 
Ingen ekstra sikkerhetstiltak: Nidarosdomen gjør ingen ekstra sikkerhetstiltak i etterkant av terroraksjonene i Paris. 

Ingen ekstra sikkerhetstiltak: Nidarosdomen gjør ingen ekstra sikkerhetstiltak i etterkant av terroraksjonene i Paris. 

Ingen ekstra tiltak: Olavshallen gjør ingen ekstra sikkerhetstiltak i etterkant av helgens terroraksjoner i Paris. 

Ingen ekstra tiltak: Olavshallen gjør ingen ekstra sikkerhetstiltak i etterkant av helgens terroraksjoner i Paris. 

På forsiden nå