Spilte for Sigurd, vant «Trøndersk»

Det ble en helg med både sorg og glede for Klæbu-bandet Chroth.

Det ble en spesiell helg for Chroth fra Klæbu. Fredag fikk de nyheten om at kameraten Sigurd Sæther-Grøttebakk hadde omkommet i en bilulykke sammen med kjæresten Maja Karina Mosand Ulvær. 

Saken oppdateres.

Bandkameraten Sigurd Sæther-Grøttebakk og kjæresten Maja Karina Mosand Ulværom omkom i bilulykken i Snillfjord fredag kveld.

– Det var veldig trist og rart å tenke på. Vi spilte med Sigurd i tankene denne kvelden, sier Chroth-vokalist Jørgen Buvarp (21).

Sæther-Grøttebakk var sentral i det solide metal-miljøet i Klæbu, som har sitt utspring fra ungdomsklubben.

– Han var en venn av oss i bandet, og en respektert musiker. For ikke lenge siden satt han på øvingene våre med det nye bandet. Ulykken er en påminnelse om hvor skjørt livet er. Vi var litt stillere enn vi vanligvis er før vi dro på konsert, og det ble ikke noe feiring etterpå, selv om vi selvfølgelig var utrolig glade for å vinne. Vi kjørte på bandrommet og satt og snakka litt før vi dro hjem og la oss, forteller Buvarp, som skriver musikken i bandet sammen med gitarist Håvard Tanem.

Melodisk metal

I tillegg til låtskriverduoen spiller Sveinung Karlsen synth, Sondre Sørensen Brønstad trakterer trommene, mens Julius Solum Green spiller bass.

Sammenlagt var både dommerpanel og publikum samstemte i at Klæbu-bandet Chroth var best. Gruppa kom sammen i sommer, men består av folk fra Klæbus metalmiljø som hver for seg har deltatt i mesterskapet i mange år. To av bandmedlemmene spilte også i Artwork of Hate som kom på sjetteplass.

– Vi hadde en plan om å lage norsk black metal, men det utviklet seg mer til melodisk metal da vi begynte å spille sammen, forklarer Buvarp.

I fjor var det Frukt Og Grønt (FOG) som vant mesterskapet.

Jobber med plate

Trøndersk mesterskap i pop/rock ble arrangert for 54. gang lørdag. Sjangermessig fikk publikum oppleve alt fra tungmetall, funky fri-rock, tyggispop og rock'n'roll, og aldersspennet på deltagerne var på 30 år.

– Til tross for tydelig publikumssvikt i cupfinalehelga ble det en innholdsrik aften hvor topp fem-bandene imponerte dommerpanelet spesielt, forteller arrangør John Otto Sunde.

Chroth jobber med et album som trolig kommer neste år. De trives i Klæbu, men ønsker å komme seg ut og spille for flest mulig folk.

– Vi har lyst til at folk skal vite hvem vi er, fastslår Jørgen Buvarp offensivt.

Resultatliste i Trøndersk mesterskap i pop og rock 2015, topp 7:

1. Chroth

2. Møblos (Trøndertun, publikumsfavoritt)

3. Venner

4. Backroom Meat of the Boarderline Ambush (Trøndertun)

5. Bright Lights

6. Artwork of Hate

7. BeklagerForlaget

Jørgen Buvarp i front for Chroth fra Klæbu som vant Trøndersk mesterskap i rock/pop denne helga. 

Jørgen Buvarp i front for Chroth fra Klæbu som vant Trøndersk mesterskap i rock/pop denne helga. 

På forsiden nå