Jul med Upton Abbey i Sul

Ingen andre steder er det mer jul enn i Sul. Det har sangkoret sørget for i snart en mannsalder.

Sul sangkor har skapt sitt eget Upton Abbey og kaller årets forestilling for Et Julemordatorium. Ispedd Rotmo-jul og andre klassikere synger koret inn jula for 20. gang. 

Saken oppdateres.

Det er høy og lav som møttes i årets forestilling, "Upton Abbey Sul - Et Julemordatorium".

Sul sangkor har skapt adventsminner i 20 år i grenda ved svenskegrensa i Verdal, hvor snøflakene faller lett til bakken selv når det er plussgrader og regn lenger ned i bygda.

Kule Påari

Lørdag var det jubileumspremiere på fenomenet "Jul i Sul", som mange kjører milevis for å se og oppleve hvert eneste år. Årets forestilling føyer seg inn rekken av flere Jul i Sul-forestillinger som er signert regissør Arnulf Haga. Og som alltid gir den populære regissøren mer av seg selv enn de fleste av hans kolleger. Denne gangen har han skrevet en historie inspirert av den populære tv-serien Downton Abbey, lagt handlingen til Innherred, og puttet en viss Herr Kule Påari inn i handlingen.

Dyktige solister

Dette er rammen for forestillingen som selvsagt inneholder de vakreste julesangene i røffe korarrangement, solistnumre som imponerer og en dose god, gammeldags Rotmo-jul. Dirigent Rannveig Skillingstad og orkesteret med kapellmester André Dyrstad i spissen skal også ha mye av æren for at Sul sangkor landet trygt på beina også denne gangen, og som kan servere juleribbe med sprø svor til publikum hver helg før jula ringes inn i Sul samfunnshus.

Sul sangkor har holdt det gående med

Sul sangkor har holdt det gående med "Jul i Sul" i 20 år. Koret, som holder til i grenda ved svenskegrensa, er blitt en institusjon på Innherred. 

På forsiden nå