Vital og frisk folkejazz

Jazz og folkemusikk er gammelt nytt. I Heidi Skjerves tapning er blandingen likevel vital og frisk.

Vellykket: Heidi Skjerves andre album basert på folkemusikk fra hjemtraktene i Rennebu er en vellykket videreutvikling av det første. 

Saken oppdateres.

Heidi Skjerve hadde en lang karriere bak seg som relativt streit jazzvokalist da hun utga «Vegen åt deg» i 2012. Der hadde hun gravd fram mer eller mindre glemt folkemusikk fra sine egne hjemtrakter i Rennebu.

Her går hun i samme fotspor, samtidig som hun og de tre medmusikerne slår inn på nye veier. Skjerve har funnet fram flere gamle folketoner, samtidig som hun og musikerne har laget egen musikk, blant annet til dikt av Kristofer Uppdal.

Uppdal-diktene blir i stor grad lest av bandets saksofonist John Pål Inderberg. Hans fandenivoldske, musikalske opplesninger skaper en dramatisk kontrast til Skjerves vakre sang og gir albumet fascinerende spennvidde. Det vil nok publikum få oppleve når kvartetten opptrer på Orkdal kulturscene tirsdag og i Dokkhuset søndag.

Enkelte ganger går tankene til Jan Johansson og «Jazz på svenska», en klassiker i skjæringspunktet mellom jazz og folkemusikk. Men Skjerve og hennes musikere setter sitt eget stempel på dette stoffet. Og det er alltid en fryd å høre dyktige musikere som Inderberg, pianist Vigleik Storaas og bassist Trygve Waldemar Fiske utfolde seg.

Anmeldt av TRYGVE LUNDEMO

 
På forsiden nå