- Jeg fikk en liten hjertestans, sier formann Kåre Rønningen i Eggkleiva mannskor.

Tre uker før korets årlige «Førjulsshow» i Skaunhallen, måtte gjesteartist Agnete Kristin Johnsen, kjent som frontfigur i bandet The BlackSheeps og fra Melodi Grand Prix, trekke seg på grunn av sykdom. Etter noen dager med høy puls kunne endelig 35 korister og 14 musikere puste lettet ut – Margaret Berger ville mer enn gjerne steppe inn.

- Det var den ene helga i desember jeg var ledig, så det gikk akkurat bra, sier Margaret Berger og smiler til en storfornøyd Rønningen.

Da trøndersk kulturliv ble hedret på Rockheim i fjor, ble Margaret Berger «årets trønderske artis».

Synger egne favorittlåter

Fredag og lørdag har Eggkleiva Mannskor med dirigent Stein Nilsen sitt årlige førsjulsshow i Skaunhallen. Den årlige konserten har blitt en begivenhet i Skaun og har trukket rundt 1000 publikummere de siste årene. Med et stort mannskor, et orkester med strykere ledet av Sturla Eide og en egen blåserrekke, tror Berger det blir fullt trøkk.

- Jeg liker låtene vi skal gjøre, og jeg har fått skviset inn noen personlige favoritter. Nå har jeg holdt på med musikk i over ti år, da er det på tide å prøve meg på Joni Mitchell, forteller Berger, som fikk sitt nasjonalt gjennombrudd i 2004 da hun kom på andreplass i sangkonkurransen «Idol» på TV2. Hver gang artisten har et oppdrag, gir hun seg selv en utfordring slik at hun kan vokse på oppgaven.

- Jeg har stor respekt for Joni Mitchell, og jeg elsker den melankolske sangen «River». Nå blir utfordringen å finne ut hvor mye oksygen man faktiske trenger for å gjøre den.

Hemmelig gjesteartist

Også i år vil det dukke opp en hemmelig gjesteartist på førjulsshowet. I fjor var det Ulf Risnes som kom inn på scenen for å synge med Ida Jenshus. Hvem det blir i år, er det umulig å lokke ut av sangfuglene som setter seg godt tilbake i stolene på Britannia.

- Vi gjør 23 låter i løpet av konserten, og det er ingen dødpunkt. Derfor er det vanskelig å plukke ut noen favoritter, men jeg tror et nummer med Margaret og den hemmelige gjesten blir et høydepunkt, sier Rønningen. Konseptet med en hemmelig gjest var nytt i fjor, nytt for året er at konserten også vises på to storskjermer i salen.

Jobber med ny musikk

Etter konsertene i Trøndelag, går det meste av førjulstiden med til spillejobber for musikeren og DJ-en Berger. Julen skal hun feire hos sin søster i Danmark.

- Da blir det and. Man får nesten litt hjerteinfarkt av så mye fett, men det er jo mye saftigere enn kalkun, ler Berger, som allerede har begynt å legge planer for 2016. Hun har gitt ut flere singler etter at hun vant den norske finalen i Melodi Grand Prix og kom på en fjerdeplass i den internasjonale konkurransen i 2013, men noe album har det ikke blitt siden plata «Pretty Scary Silver Fairy» fra 2006. Nå jobber hun med nye musikk, men om det er snakk om enkeltlåter eller et tredje album, det vil hun ikke avsløre helt enda.

Berger begeistret mange da hun kom på en fjerdeplass i Eurovision i 2013 - også den kjente klesdesigneren Jean Paul Gaultier.

- Jeg tror 2016 vil bli et spennende år for meg, uten å avsløre for mye, smiler Berger.

Førjulsshow i Skaunhallen fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 19.30.

Intens innspurt: Formann Kåre Rønningen i Eggkleiva mannskor og Margaret Berger fikk to intensive dager med prøver før årets «Førjulsshow» i Skaunhallen. Foto: Kjersti Havdal