Raser etter falskt nyhetsinnslag:

- Skulle til å sette barna i bilen å komme oss i sikkerhet

Tv-seere raser etter falskt naturkatastrofeinnslag under Norske talenter på TV 2.

- Alt vi kan si nå er: Ta vare på hverandre. Kom dere i sikkerhet, sa nyhetsanker Arill Riise.  Foto: Skjermdump fra TV 2.

Saken oppdateres.

Før dansekvartetten Aces skulle vise sin finaleframføring ble et fiktivt «nyhetsinnslaget» vist på TV 2. Kanalens nyhetsvignett kom på skjermen, og nyhetsanker Arill Riise begynte å snakke. 

- Det vi vet nå er at naturkatastrofer rammer store deler av verden. Vi i TV 2 Nyhetene sender så lenge vi kan. Alt vi kan si nå er: Ta vare på hverandre. Kom dere i sikkerhet, sa Riise.

Sigrid Haanshus (13) fra Soknedal sang fra Phantom of The Opera i kveldens finale i Norske Talenter. Mens hun ventet spiste hun taco.

- Det var en ekkel følelse

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Jeg ble kvalm noen sekunder, og vurderte å putte ungdommene i bilen og komme oss i sikkerhet. Det var en ekkel følelse, sier Ann-Kristin Wågø fra Trondheim til Adresseavisen.

Hun mener innslaget var dårlig gjennomtenkt, og at det ikke var tydelig at det hørte til Norske Talenter-sendingen.

- Publikum som er til stede ser at det er en del av et danseshow, men det så ut som et ekstraordinært nyhetsinnslag for oss som satt hjemme i stua, sier Wågø.

Fredrik Solberg skriver på Twitter at et forvarsel burde ha vært på sin plass, mens Petter Gulli skriver på Twitter at man ikke bør kødde med nyhetsvignetten fordi det blir for drøyt.

- Beklager på det sterkeste

TV2 beklager hvis noen har følt seg støtt.

- Vi har forstått at historien Aces fortalte i kveldens sending av «Norske Talenter» om en forestående naturkatastrofe har vakt reaksjoner, sier Siv Katrine Aamot, programredaktør for «Norske Talenter» på TV 2 til Dagbladet.

- Vi beklager om noen har følt seg støtt av virkemidlene som ble brukt, sier Aamot.

I en av pausene i sendingen beklager gruppa Aces og programleder Solveig Kloppen det som skjedde.

- Noen ble redde, og det beklager vi på det sterkeste, sa Kloppen i tv-ruta.

Finalistene Aces sier til TV 2 at de er lei seg for at folk ble redde, men at poenget med hele stykket er å få folk til å åpne øynene.

På forsiden nå