Festen i fjøset er slutt

Etter ni festivaler er det nå slutt for kulturfestivalen på Melhus.

I løpet av sine ni år har Fjøsfestivalen satt op tre operaforestillinger på trøndersk.  Foto: Arne Hauge/Fjøsfestivalen

Saken oppdateres.

- Etter tretten år og ni festivaler takker vi i Fjøsfestivalen for oss, sier festivalsjef Magnus Loddgard i en pressemelding.

Festivalen, som ble startet opp i fjøset på Loddgarden i Melhus av en vennegjeng i 2002, har i løpet av årene satt opp tre operaforestillinger på trøndersk. Artister som Mari Boine, Sigurd Julius, Audun Iversen og Highasakite har gjestet festivalen, det samme har forfattere som Dag Solstad, Vigdis Hjorth og Ragnar Hovland.

Annenhver sommer kommer Magnus Loddgard hjem til familiegården for å gjøre det han likte best som barn, spille musikk og fotball. Les mer om fjøsgeneralen her. (PLUSS)

Koster tid og krefter

Nedleggelsen skal skyldes både personlige og bedriftsmessige årsaker.

- Å planlegge og gjennomføre en festival der de kunstneriske målene står høyere enn de kommersielle koster mye tid og krefter, sier Loddgard i pressemeldingen.

En profesjonalisering av administrasjonen ville vært nødvendig dersom festivalen skulle ha fortsatt å holde samme nivå som de siste årene.

- Vi jobbet de siste årene både opp mot kommune, fylke og Kulturrådet for å få til dette, men vi lyktes bare delvis, sier Loddgard.

LES OGSÅ (PLUSS): - Vi driter i Mozart

Umulig å profesjonalisere

Kommunen har sagt seg villig til å bevilge penger til festivalen de neste fire år, men uten festivalstøtte fra Kulturrådet er det ikke mulig for festivalen å bli en profesjonell organisasjon, mener festivalsjefen.

- Ingen av oss som driver med festivalen har kapasitet til å drive festival som hobby lenger, og da er det dessverre ikke noe grunnlag for å drive videre, sier Loddgard.

LES OGSÅ (PLUSS): Han har festivalarrangering som hobby

Økonomisk har det omtrent gått rundt. Underskuddet etter fjorårets festival ble på rundt 35 000 kroner, av et totalbudsjett på en drøy million, opplyser Loddgard i pressemeldingen.

Fjøsfestivalen har vært en hobby for festivalsjef Magnus Loddgard, som har invitert publikum til festival på familiegården i Melhus, fjorårets festival ble den siste. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Fjøsfestivalen har vært en hobby for festivalsjef Magnus Loddgard, som har invitert publikum til festival på familiegården i Melhus, fjorårets festival ble den siste.  Foto: Kjersti Havdal

Sommeren 2014 var Kirsti Huke blant artistene som sto programmet under Fjøsfestivalen 
    
      (Foto: Foto: VERONIKA SØUM)

Sommeren 2014 var Kirsti Huke blant artistene som sto programmet under Fjøsfestivalen  Foto: Foto: VERONIKA SØUM

På forsiden nå