Trøndere hyller Eagles of Death Metal

Sugarfoot spilte inn sin nye plate i studioet til EODM-gitarist Dave Catching bare en måned før terroren rammet Paris. Nå hedrer de amerikanerne med ny singel.

Sugarfoot består av av Bent Sæther, Øyvind Holm, Roar Øien, Even Granås, Hogne Galåen og Thomas Henriksen. Nå har de spilt inn Eagles of Death Metals «I Love You All the Time». Alle inntekter vil gå til ofre for terrorhandlingene.  Foto: Harald Øren

Saken oppdateres.

Trondheimsbandet var i Rancho De La Luna, Joshua Tree i California tidligere i høst for å spille inn sitt tredje album. Bare en måned senere slo terrorister til i Paris, hvor til sammen 130 mennesker ble drept. Konsertlokalet hvor Eagles of Death Metal spilte ble hardest rammet, 89 mennesker ble slaktet ned, blant annet folk tilknyttet bandets eget crew.

Vokalist Jesse Hughes beskrev grusomme scener fra konsertlokalet i et intervju med Vice i etterkant av hendelsen. - Mange mennesker gjemte seg i garderoben vår, og drapsmennene klarte å komme seg inn og drepe alle sammen, utenom ett barn som gjemte seg under skinnjakken min, fortalte han.

Nylig ble det kjent at fransk politi mener å ha identifisert den tredje selvmordsbomberen som deltok under angrepet i konsertsalen.

Lowe som B-side

I intervjuer gjort i kjølvannet av tragedien, har bandets grunnleggere, Josh Homme og Jesse Hughes, oppfordret artister over hele verden til å tolke EODMs låt «I Love You All the Time». Alle inntekter i forbindelse med disse utgivelsene vil gå til ofre for terrorhandlingene. Sugarfoot ville gjerne vise sin medfølelse og har nå spilt inn låten, i tillegg til Nick Lowe-klassikeren «(What's So Funny ‘Bout) Peace, Love, and Understanding».

Ofrene for Paris-terroren var voksne i alle aldre og mange hadde tilknytning til andre land enn Frankrike. De var studenter, arkitekter, kokker, journalister, musikere – helt vanlige mennesker. Les mer om hvem de var i denne saken.

Handler om kjærlighet

«Som utenforstående iakttaker til mye av verdens råskap, føler man seg ofte maktesløs og liten. Ord blir som regel fattige. Men når alt kokes ned til en søken etter en slags essens i tilværelsen, ser vi tydeligere enn noen gang at klisjeene ikke bare er tomme floskler allikevel. «Love is the answer», sang John Lennon en gang på 70-tallet, og til syvende og sist handler kanskje det aller meste om nettopp kjærlighet. Kjærlighet til livet, planeten, våre nærmeste og våre medmennesker», skriver bandet og plateselskapet Crispin Glover Records i en pressemelding.

- Det så ut som en slagmark, fortalte øyenvitner som var i konsertlokalet Bataclan.

Ramme alvor

«Det er i et slikt perspektiv vi har omfavnet denne musikalske dugnaden. Her kan vi faktisk gjøre noe. Ikke løse alle klodens problemer, men vi kan være en del av et massivt løft fra en hel verden av artister, store og små, for å vise at vi bryr oss, at vi ikke gir oss og at kjærligheten er sterk nok til å overleve det aller meste. Man må bare huske på å flagge den ofte nok. Det er overhodet ikke noe kleint eller morsomt med fred, kjærlighet og forståelse: Det er ramme alvor», avslutter trondheimsbandet.

Singelen blir sluppet digitalt fredag 11. desember og kommer på vinylsingel så fort den er ferdig produsert på fabrikken, melder plateselskapet.

Mandag spilte igjen Eagles of Death Metal i Paris, sammen med U2. - De ble fratatt scenen sin for tre uker siden og vi ønsker å tilby dem vår i kveld, sa U2-frontmann Bono ifølge Aftenposten og klemte EODM-frontmann Hughes på scenen i AccorHotels Arena.

Singelen slippes digital 11. desember. 

Singelen slippes digital 11. desember. 

På forsiden nå