- De ser bra ut, og det høres latterlig bra ut

DumDum-manager Steinar Vikan lover nye låter når bandet åpner sterk konsertuke på Byscenen.

Billettene til begge konsertene med DumDum Boys i Trondheim ble revet bort på kort tid. Manager Steinar Vikan sier gruppa vil spille flere nye låter på konsertene torsdag og fredag. 

Saken oppdateres.

- DumDum kommer til å spille et par nye låter. De er i jævlig bra form om dagen. De ser bra ut, og det høres latterlig bra ut. Fra mitt objektive ståsted, selvsagt, sier DumDum-manager Steinar Vikan.

Norges mestselgende rockeband er igjen aktuell. I sommer begynte de å gjenutgi alle sine ti studioalbum på vinyl, remastret med påkostede omslag og vedlagte godbiter, én utgivelse i måneden.

Ny plate i 2016?

I oktober kom den offisielle DumDum-biografien, «En Vill En», ført i pennen av Sindre Kartvedt. Boka fikk terningkast fem av Adresseavisens anmelder som kalte den «en sprell levende bok som veksler fra elleville røverhistorier til hjerteskjærende mørke».

Gruppa har også vært i studio, og i september kom de første smakebitene, låtene «Tid & sted» og «Har det på tunga». Forrige DumDum-album var «Ti Liv» (2012). Kommer det ny plate i 2016?

- Før eller siden kommer det en plate. Når vet jeg ikke ennå, sier manager Vikan.

Gjensyn med Motorpsycho

At Motorpsycho spiller på Byscenen i desember er nærmest blitt en fast juletradisjon. Lørdag er de tilbake.

- Det er femte året på rad at de gjør dette. Det er blitt en fin tradisjon som vi er veldig stolte av, sier Kim Aasli på Byscenen.

- De har gjort mange morsomme ting på disse konsertene. De tester ofte ut nye låter, og et år spilte de et akustisk sett før supportbandet gikk på scenen, før de kom tilbake og spilte en hel konsert. Det var kjempestas, sier Aasli.

Motorpsycho har holdt det gående i 26 år og er fortsatt like aktive. Fjorårets album «Behind The Sun» ble hyllet med femmere i Adressa, Dagbladet og Dagsavisen, mens Aftenposten vurderte den til terningkast seks.

Gruppa vies for tiden oppmerksomhet i utstillingen «Supersonic Scientists» på Rockheim. Tirsdag ble de tildelt årets fylkeskulturpris i Nord-Trøndelag, og i februar gir de ut albumet «Here be monsters».

Bigbang og juletrefest

En annen tradisjon som er i ferd med å etablere seg, er førjulskonserten med Bigbang.

- Øystein Greni har gjort en del ting solo den siste tiden, og de andre bandmedlemmene har vært opptatt med andre prosjekter, som Todd Terje og Band of Gold. Men denne konsertrunden er viktig for dem, sier Aasli.

Bigbangs siste album var «The Oslo Bowl» (2013) som fikk terningkast fire i Adressa. Dagbladets anmelder ga platen terningkast seks og kalte den bandets svar på The Rolling Stones-klassikeren «Exile on Main Street».

Den noe utradisjonelle julekonserten «Tribute to rock», ledet av Per Borten, foregikk på Blæst i en årrekke. Nå har konserten fått nytt navn, Den store juletrefesten, og flytter inn på Byscenen.

Borten har med seg Kenneth Kapstad, Erik Øien, Håkon-Marius Pettersen og Aleksander Pettersen i husbandet. I tillegg kommer et titalls gjestevokalister som Kristoffer Lo, Siri Gjære, Marie Denise, Petter Vågan med flere.

Nytt fra Johndoe

Johndoe avslutter året på Byscenen neste lørdag med en konsert der de har bedt med seg et knippe venner. Blant dem Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad, Anja Skybakmoen, FOG og Jørn Kaarstad fra NRK P3 og bandet Bokassa.

- Det er folk vi har samarbeidet med musikalsk og vært kompiser med over ganske lang tid. FOG er det meste lovende rockebandet fra Trondheim akkurat nå. Vi kommer til å kjøre et dobbelt trommeoppsett på noen låter. Vi skal avgjøre hvem som er den beste trommisen av Kapstad og Stian Lundberg, sier Jonas Skybakmoen.

Johndoe utgir ny singel 18. desember, den første smakebiten fra albumet «Skandinista» som utgis 11. mars til neste år.

Aktuell: DumDum Boys torsdag og fredag (utsolgt), Motorpsycho lørdag (utsolgt), Bigbang torsdag 17. desember (utsolgt), Den store juletrefesten fredag 18. desember og Johndoe med venner lørdag 19. desember.

Sist gang Motorpsycho spilte i Trondheim, fremførte de albumet «Demon Box» i sin helhet for tre fullsatte saler på Rockheim. Denne gangen får vi kanskje høre låter fra gruppas kommende album, «Here be monsters». 

Sist gang Motorpsycho spilte i Trondheim, fremførte de albumet «Demon Box» i sin helhet for tre fullsatte saler på Rockheim. Denne gangen får vi kanskje høre låter fra gruppas kommende album, «Here be monsters». 

På forsiden nå