Gode nyheter for «Verdens Beste Band»

Får 300 000 kroner i pengestøtte fra Kulturrådet.

Jovan Pavlovic, Carl Haakon Waadeland, Erlend Smalås og Rasmus Rohde kan gå jubileumsfeiringen i møte med støtte fra Kulturrådet. 

Saken oppdateres.

Fredag kveld fikk Rasmus Rohde nyheten om at «Rasmus og Verdens Beste Band» får støtte over to år fra Kulturrådet. For 2016 er bandet tildelt 100 000 kroner, i 2017 får bandet støtte på 200 000 kroner.

Frontfigur Rasmus Rohde er svært fornøyd.

- Dette er jo støtte de ordentlige ensemblene får. Det er fantastisk å få anerkjennelse for å holde på med profesjonell barnemusikk, sier Rohde.

På jakt etter julestemning? Her er førjulskonsertene du kan gå på.

Hemmelige framtidsplaner

Badet består av Jovan Pavlovic, Carl Haakon Waadeland, Erlend Smalås og Rasmus Rohde. Musikerne har holdt på med bandet i snart ti år, i løpet av den tida har de jobbet for å bli tatt alvorlig.

- Det er nesten ingen som holder på med barnemusikk, og det er ikke alltid vi blir tatt alvorlig. At det sitter noen i Oslo og sier at det vi gjør er profesjonelt og at de derfor gir oss midler til å realisere planene vi har for de neste to årene, det synes jeg er veldig stort, sier Rohde.

- Jeg får et skikkelig kick at dette, legger han til.

LES OGSÅ: - Vår tids Knutsen og Ludvigsen

Skal feire 10 årsjubileum

I 2017 har Rasmus og Verdens Beste Band 10-årsjubileum. Det skal ikke gås forbi i stillhet.

- Vi må jo finne på noe «rall». Vi skal selvfølgelig lage ei plate, vi har flere planer også, men de er foreløpig hemmelige, forteller Rohde.

Bandet har tidligere gitt ut tre album «Kyssing e hæsli…» (2007), «Puppan te pappa» (2012) og «Gul snø» (2012). For de to første platene fikk bandet spellemannspris i klassen barneplate.

Støtte til flere

Flere trønderske musikkensembler er tildelt støtte fra Kulturrådet: Alpaca Ensemble, Friends & Neighbors, Lemur, Trondheim Barokk, Trondheim jazzorkester, Trondheim Voices, Vox Nidrosiensis og et nytt, profesjonelt kor i Trondheim.

LES OGSÅ (PLUSS): Millionstøtte til nytt kor

Rasmus Rohde gleder seg over nyheten om økonomisk støtte fra Kulturrådet. 

Rasmus Rohde gleder seg over nyheten om økonomisk støtte fra Kulturrådet. 

På forsiden nå