Astrid S skal overbevise Instagram-følgerne

2016 er året Astrid S skal innta festivalscenen. I sommer skal artisten fra Rennebu overbevise både festivalpublikum og Instagram-følgere.

Til sommeren spiller Astrid Smeplass på Pstereofestivalen. Det viktigste er å ha det gøy på scenen, mener artisten, men hun vil også vise hva hun er god for. 

Saken oppdateres.

Pstereo har allerede sluppet noen få artister, og Astrid S er én av dem.

- Det blir kjempeartig. Da kommer sikkert noen av vennene mine for å se på også, det er ganske sjelden de får kommet på konsertene mine, sier Astrid Smeplass.

Sigur Rós er også blant artistene som kommer til Pstereo i 2016. Islendingene topper torsdagen under neste års festival.

Insta-Astrid

Hun har aldri vært på musikkfestivalen på Marinen i Trondheim tidligere. Nå har hun satt seg to konkrete hovedoppgaver for festivalopplevelsen.

- Jeg skal ha det artig, og jeg skal vise hva jeg er god for, sier Astrid og byr på sitt sikreste smil.

Pstereofestivalen feirer ti år sommeren 2016. Den avsluttes med at DumDum Boys spiller albumet som ga festivalen sitt navn. (PLUSS)

Tidligere i desember slapp artisten to singler på kort tid. Først kom «Running Out», et samarbeid med Matoma. Kort tid etter kom «Paper Thin», ei låt hun skrev da hun var 16 år gammel. Allerede før hun har gitt ut et album, har hun høstet mye anerkjennelse og flere musikkpriser. Det setter hun stor pris på, for hun jobber målrettet mot et artist-image, og selv om hun er svært aktiv på sosiale medier, prøver hun å unngå et kjendisstempel.

- Jeg har jo ikke gjort så veldig mye enda, derfor kan jeg av og til være redd for at folk kommer for å se Astrid fra Instagram. Folk har kanskje ikke så store forventninger før en konsert, og da er det artig om de forhåpentligvis kan bli positivt overrasket når de hører meg, sier Astrid.

19-åringen fra Rennebu vant pris for «Årets låt» og «Årets nykommer» under prisutdelingen P3 Gull.

Springbrett

Det viktigste er uansett å ha det gøy på scenen, mener Astrid S.

- Jeg synes det er veldig artig å synge live. Noe av det artigste jeg vet er å være med bandet mitt på scenen. Musikken får ofte et helt annet lydbilde når man spiller live. Jeg synes det blir bedre, musikken blir mer levende, sier hun.

Det er fortsatt en stund til hun skal overbevise Pstereopublikummet, men i januar drar 19-åringen til Nederland for å spille på Eurosonic Noorderslag, en årlig festival i Nederland som presenterer europeiske popartister bransjen har troa på. Å få vise seg fram på den scenen, er en stor mulighet, mener artisten selv.

- Festivalen kan ofte være et vendepunkt for artister. Dersom man gjør det bra der, så kan karrieren virkelig skyte fart, sier hun rolig. Foreløpig er nervene under kontroll.

- Jeg skvatt litt da jeg våknet og så prisene stå på stuebordet, sa Astrid S til Adresseavisen etter at hun nylig vant to priser under P3Gull.

På forsiden nå