Kulturtoppene jubler for ny kulturminister

Veldig positivt for Trondheim og for kulturfeltet, synes kultursjefene i byen.

Olavsfestdagenes Petter Myhr tror Linda Hofstad Helleland vil gjøre en god jobb som kulturminister. - Vi trenger noen med et ekte engasjement for kulturlivet, og det er ingen ulempe at kulturministeren i tillegg kommer fra samme by som oss, sier han. 

Saken oppdateres.

Kilder Adresseavisen har snakket med bekreftet tirsdag formiddag at Sør-Trøndelag Høyres Linda Hofstad Helleland tar over som kulturminister etter Thorhild Widvey.

Det er en nyhet som blir godt tatt imot av kulturtoppene i Trondheim.

- Det er strålende. Jeg tror at hun kan gjøre en god jobb i den posisjonen. Vi trenger noen med et ekte engasjement for kulturlivet, og det er ingen ulempe at kulturministeren i tillegg kommer fra samme by som oss, sier Petter Myhr, direktør i Olavsfestdagene.

- Jeg tror ikke dagens kulturminister vil bli husket som den fremste vi har hatt, sier han.

Myhr: – Viktigst å lytte

At kommunalråd Yngve Brox kan bli hentet inn som Hofstad Hellelands statssekretær, synes også Myhr er utmerket.

- Det er to personer som vet utmerket godt hva vi i Olavsfestdagene holder på med. Jeg har ikke hatt så mye med Hofstad Helleland å gjøre, men jeg har et godt inntrykk av henne. Jeg har hatt mer med Yngve Brox å gjøre, og han har et veldig bra engasjement for hva vi prøver å få til i byen her. Begge to er kompetente personer som er lette å forholde seg til, sier Myhr.

LES OGSÅ: Sandberg ber KrF bytte side

Han tror Hofstad Hellelands viktigste oppgave blir å lytte til hvilke utfordringer kulturlivet har.

- Å lytte til alle som jobber knallhardt over hele landet for at kulturen skal blomstre. Der har det skortet litt tidligere. Dagens kulturminister har påstått mye, og ikke lyttet nok. Vurderingsevne er også viktig, og da må man ha en grunnleggende forståelse av hva kulturlivet er og hvorfor det finnes. I et samfunn i rivende utvikling er kultur viktigere enn noen gang, fastslår Myhr.

Seltun: – Et fornuftig valg

Trøndelag Teaters Kristian Seltun stiller seg også positiv til den nye ministeren.

- Det høres ut som et fornuftig valg. Jeg har ikke så mye erfaring med henne, men jeg har et godt inntrykk. Hun er fra Trondheim og har erfaring fra kulturfeltet, det er bra. Ellers så må vi bare vente og se, sier Seltun.

Direktør for Trondheim Symfoniorkester Roar Leinan ønsker den nye ministeren velkommen.

Leinan: – Positivt for regionen

- Det ser jeg veldig positivt på. Vi har ikke noe imot å få en kulturminister som ikke bare har erfaring fra Oslo-området. Hun har vært tilknyttet feltet lenge, så dette tror jeg blir bra. Vi ønsker henne hjertelig velkommen til et møte med oss, sier Leinan.

LES OGSÅ: Linda Hofstad Helleland vil ta E6 Sør ut av Miljøpakken

TSO-direktøren har ikke hatt så mye med Hofstad Helleland å gjøre, men han har fulgt henne lenge.

- Hun er en av de mest profilerte politikerne i regionen vår, og hun har vært det lenge, sier han.

- Hun representerer et parti som har en politikk, og jeg tror det vil bli en fortsettelse på det. Samtidig kjenner hun regionen godt, og det vil prege grepene hennes. Det er veldig positivt for kulturfeltet, sier Leinan.

Ananiassen: – Interesse viktigst

Sjef for Teaterhuset Avant Garden Per Ananiasen mener vi må være kjempeglade for å ha fått en kulturminister fra Trondheim.

- Hvis det blir henne er det positivt, for hun kommer jo herfra. Jeg håper hun kan bidra til å få mer midler over til storbyer utenfor Oslo. I dag er det en stor overvekt av midler som går dit, sier han.

LES OGSÅ: Frp: Steng grensen på Storskog nå

LES OGSÅ: Tøff ordveksling mellom stjørdalsordfører og justisminister

Det viktigste, mener Ananiassen, er at hun har en interesse for feltet.

- Og at hun har en kommuniserende stil og lytter til oss som representerer de ulike institusjonene og kunstnerne.

På forsiden nå