Star Wars: A New Hope (1977)

Regi: George Lucas

Overraskende langsom, litt corny, men mye sjarm i etablering av eventyrlig univers. Den nyredigerte versjonen til Lucas med digital pynting på originalen svekker filmen. Musikken til John Williams låter som et mesterverk i dag også.

The Empire Strikes Back (1980)

Regi: Irvin Kershner

Den beste og mest tidløse Star Wars-filmen ser fortsatt bra ut, særlig scenene fra Norge. Klassisk actioneventyr, med Yoda-scenene som et høydepunkt i serien.

Return Of The Jedi (1983)

Regi: Richard Marquand

Ujevn og utdatert, med for mye muppet-show. Konfrontasjonen mellom Luke Skywalker og Darth Vader er fortsatt mektig, men svekkes av unødvendig etterspill.

Episode I: The Phantom Menace (1999)

Regi: George Lucas

Sjokkerende dårlig da den kom, enda verre nå, med unntak for podrace-scenen, som fortsatt holder mål. Dårlig spilt, dårlig skrevet, slapp regi og irriterende Jar Jar Binks.

Episode 2: Attack Of The Clones (2002)

Regi: George Lucas

Svært ujevn, både verre og bedre enn forgjengeren. Ewan McGregor vokser som Obi-Wan Kenobi og Christopher Lee løfter nivået, men manus, spill og regi er ikke imponerende.

Episode 3: Revenge Of The Sith (2005)

Mørkest og best av de tre «nye» filmene fra Lucas' sin hånd. Dramaet om og skildringen av Darth Vaders tilblivelse drar kraftig opp og sikrer så vidt siste prikk på terningen.

Filmene er vurdert av TERJE EIDSVÅG