Musikkbransjefestivalen og -konferansen Trondheim Calling nærmer seg komplett program, og slipper i dag åtte nye artister.

Det betyr ikke at programmet er ferdigbooket, i en pressemelding lover de ytterligere 20 navn på nyåret.

LES PÅ PLUSS: Klubbfestivalen inntar Brattøra

Festivalen foregår mellom 4. og 6. februar, og utvider i år festivalområdet til også å gjelde Brattøra med blant annet Rockheim, Clarion og Øra Studio som lokaler.

Her er de åtte artistene som slippes i denne omgang (omtale fra Trondheim Calling):

Sugarfoot

Tidligere i høst kunne vi høre «supergruppa» Sugarfoot (med folk fra Motorpsycho, Dipsomaniacs, Too Far Gone, New Violators m.fl.) i ny stil gjennom samarbeidet med den skjulte låtskriverskatten Hans Stenøien. Allerede før slippet av «Tonight We Bloom» (ANMELDELSE: Komprimert popteft), startet bandet opp arbeidet med nytt album i legendariske Rancho Del La Luna i Joshua Tree, California som slippes vinteren 2016.

Vidar Vang

Etter seks album på engelsk, ga Vidar Vang høsten 2015 ut sitt første Norskspråklige album, «Vårres egen lille krig» til gode kritikker. Til Trondheim Calling tar Vidar Vang med seg musikere han har jobbet med gjennom høstens turné, samt nye låter som skal ut som et nytt album allerede i 2016.

ARY

Trondheimsartisten ARY har hatt et flott år. Tidligere i år ble det klart at hun var plukket ut av P3 til å representere Norge på Europas største bransjefestivalen Eurosonic i Nederland. Vi har hørt stemmen hennes rotere på radio, både som vokalist på Carl Louis sin «Telescope», men også med hennes egen singel «Higher». Begge har i lang tid har vært topplistet på P3. Hun trekkes også fram av Spotify som et av de norske navnene vi bør se opp for i 2016.

Gundelach

I slutten av november hadde den toneangivende bloggen Pigeons and Planes premiere på singelen Spiders. Låten spredde seg svært raskt i bloggsfæren, under en uke senere lå låten på Hype Machines toppliste og superstjernen Pharrell Williams håndplukket låten til sitt radioshow. Singlen nærmer seg 1 million avspillinger på Spotify og har gått inn på NRK P3s spillelister. Til Trondheim Calling tar Gundelach med seg fullt band.

Attan

Brorparten av medlemmene i det Oslo-baserte metalbandet ATTAN er født og oppvokst i Nord-Norge, og en fandenivoldsk kulde ligger som et iskaldt teppe over bandets uttrykk. Selv nevner bandet artister som Converge, Emperor, Neurosis, og Cult of Luna som kilder til inspirasjon. ATTAN ga ut debut-EP-en «From Nothing» på det amerikanske plateselskapet Shelsmusic i November til veldig gode internasjonale kritikker.

Sibiir

SIBIIR er et mørkt, kaldt og karrig band fra Oslo. Med inspirasjon fra black metal og hardcore og bestående av ringrever fra Oslos musikalske undergrunn, skaper kvintetten et lydlandskap preget av beinharde rytmer, blytunge riff, bekmørke melodier og brutal skriking. 4. september slapp SIBIIR sin første dobbeltsingel ”Swallow & Trap Them! / These Rats We Deny” på Disiplin Media og har fått omtale i de store metal- og punkmagasinene i verden.

Døden

Trondheimsbandet Døden har blitt beskrevet av media som en «veritabel hardcore-supergruppe» som spiller «dyster hardcore» og har «et helt eget angstfullt uttrykk». Døden inntraff Trondheim i 2013 og bandets besetning har lang fartstid i byens hardcore og rockmiljø både på godt og vondt. Døden debuterte ny besetning på Pstereofestivalen 2015 og debutalbum slippes i februar 2016.

Regn

Regn er Magnus og Hans som spiller mørk, støyete og desperat musikk på henholdsvis bass og trommer. Uten at vi nødvendigvis har fått det med oss her vi sitter i de Norske stuer, har duoen, med bakgrunn fra band som MIO, FORK og Årabrot, hatt flere turnérunder i utlandet og havnet på flere «årets beste»-lister hos musikkmagasiner og blogger.

I forrige måned slapp festivalen de 15 navnene som er plukket ut på bakgrunn av innsendte demoer, Blant dem Bokassa, FOG, Østfrost, Catching Cooper og Oppkast ala Kart.

Tidligere har festivalen sluppet navn som Monica Heldal, Marte Eberson, Snøskred, Undergrünnen, Intertwine, Frances Wave, Tellef Raabe og Kid Astray.