Arnfinn Strømmevold er initiativtaker til og forfatter av musikkteatret «Elden» på Røros. Forestillingen har fått en solid posisjon blant de mange norske friluftsteateroppsetningene.

«Krigens gru og meningsløshet kommer enda tydeligere frem enn før, mens kvinnene og ungdommen enda tydeligere representerer håpet», skrev anmelder Ole Jacob Hoel i anmeldelsen av årets oppsetning. Strømmevold var ikke med i årets versjon, han spilte sin siste rolle som «Per-Åke» i 2014.

Les hele anmeldelsen her (Pluss).

Ros fra fylkesordfører

I en pressemelding berømmer fylkesordfører Tore O. Sandvik Strømmevold for innsatsen med Elden, og dessuten for hans bidrag som musiker, skribent og entertainer. «Arnfinn Strømmevold kan trygt kalles en ekte kulturpersonlighet», skriver Sandvik.

Sammen med spelveteran Unni Ryen er han blitt kalt en «Eldens gallionsfigurer». I fjor takket de begge for seg som aktører i stykket (Pluss).

Prisutdelingen vil foregå under Martnan på Røros i uke 8 neste år.

50 000 kroner

- På slutten av 70-tallet haiket jeg jorda rundt, og livnærte meg som gatemusikant, fortalte Strømmevold i et intervju i 2008.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har hvert år siden 1976 tildelt en kulturpris for fremragende kulturell innsats. Kulturprisen skal fortrinnsvis gå til enkeltpersoner bosatt i fylket eller med annen sterk tilknytning til fylket. Kulturprisen består av 50 000 kroner og en glasskulptur laget av Cathrine Maske.