Rekord på Vitensenteret

Vitensenteret passerte for første gang 80 000 besøkende. Nå lover direktøren ny 3D-kino i løpet av året.

Direktør Arnfinn Stendahl Rokne presenterte planene for planetariet og 3D- kinoen i september i fjor.Foto: Jens Søraa

Saken oppdateres.

Vitensenteret i Trondheim har hatt jevnt stigende besøkstall gjennom mange år. Totalt var det 82 055 besøkende i 2015. Dette er en økning på over 6000 besøkende fra 2014.

- Målet vårt for året var å nå 80 000, og det greide vi. Vi har alle vært motiverte og har samarbeidet med å nå målene våre. Vi har også vært mye mer aktive på sosiale medier, sier direktør Arnfinn Stendahl Rokne.

Billettprisene ble også satt ned. Nå er det ingenting som heter studentbillett eller barnebillett. Alle billetter koster nå 80 kroner.

Billigere billetter

Rokne mener den rimelige prisen er en av grunnene til at det har gått så bra dette året. Det har vært vanlig at foreldrene gikk og handlet i byen mens barna var på Vitensenteret.

- De fleste synes billettprisene er rimelige. Da er det lettere for foreldrene å bli med inn en times tid sammen med barna sine.

En rekke nyheter i 2016

I år satser Vitensenteret på en hel del fornyelser og nye utstillinger og verksted. Elektrisitetsutstillingen skal forbedres, samt at vitenbutikken skal pusses opp og få et bredere tilbud av varer. Det blir blant annet solgt varer man kan bruke til prosjektene sine, forskjellige byggesett og programmeringssett.

3D- Kino

3D-kinoprosjektet har blitt jobbet med lenge. Nå er vitensenteret snart klare for å begynne å bygge. Det eneste de mangler er finansiering til det teknologiske.

- Vi skal ha det ferdig i år, sier Rokne.

LES MER: Landets første 3D kino i Vitensenteret

Oppfinnerverksted

Vitensenteret har lenge handlet om å lære bort hvordan realfag som fysikk og kjemi fungerer. Nå vil de satse på verksteder der de besøkende får delta mer.

I 2016 åpnes Vitensenterets nye oppfinnerverksted «Trigger». Tanken er at de som kommer skal få prøve seg på både gammelt og nytt teknisk utstyr. På verkstedet vil det være alt fra 3D- printer og laserkutter, til mer tradisjonelt utstyr som bordsag og symaskin.

Kveldsklubb

Arrangementer som tok for mye tid og ressurser har blitt kuttet ut. Nå har de for eksempel ikke noe kafé lenger. Nå vil de bruke ressursene og den ledige tiden på kveldene til noe annet.

Kveldsklubber er noe Rokne og de andre ansatte har tenkt på lenge. Nå skal de samarbeid med museene i Midtbyen og Austmann Bryggeri. Det vil bli arrangert klubbmøter en fredag i måneden.

- Det er ikke alle som er interessert i fotball og langrenn. Det er så mange oppfinnsomme ungdommer i Trondheim, og vi vil ha et sted hvor de kan drive med det de elsker, sier Rokne.

Arnfinn Rokne på sitt kontor i Vitensenteret.
            (Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Arnfinn Rokne på sitt kontor i Vitensenteret.Foto: Glen Musk, Adresseavisen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå