- Med kvalitet i hver kaffekopp

De er med på å dekke trøndernes hunger etter kaffe. Nå konkurrerer de om tittelen «Årets Kafé».

Digs er en uformell møteplass for alle. 

Saken oppdateres.

I årets Ut-Awards er de nominerte i kategorien «Årets Kafé» Dromedar, Digs og Jacobsen & Svart. Gründer og eier Tony Jacobsen i Jacobsen & Svart er veldig glad over nominasjonen.

- Jeg ble så utrolig stolt over teamet mitt da vi ble nominert. Og det at det tok så kort tid er vi veldig glade over. Det er en bekreftelse for oss om at det går oppover. Det viser at Trondheim er klare til å ta et steg videre innen kaffe, sier Jacobsen.

Her kan du stemme på de nominerte i Ut- Awards.

Startet som Europas minste

Jacobsen & Svart ble etablert i 2012, som det minste kaffebrenneriet i hele Europa. Etter som årene har gått har de kunnet utvidet, mens deres grunnverdi er den samme.

- Vi vil definere hva spesialkaffe er, og formidle kunnskap til gjestene våre. Ikke bare hva det er, men hva det skal bli.

Det høres at Jacobsen er en mann som er lidenskapelig opptatt av faget sitt, samtidig som han virker veldig ydmyk. Bare det at de har blitt nominert er det viktigste.

Kaffe er et håndverk

- Vi ønsker i utgangspunktet ikke å konkurrer med noen. Det hadde vært gøy å vinne avstemningen, men vi blir først og fremst veldig inspirert av at vi i det hele tatt ble nominert.

Jacobsen presiserer at de er et eget konsept, og at deres hovedmål er å lage spesielt god kaffe. Å lage god kaffe er et håndverk, som skal foredles i hver eneste kopp.

Musikkinteressert? Trondheimsartistene Ary, Midlertidig og Rytmeklubben er nominert til «Årets mest lovende band» i Ut- Awards. Her kan du lese mer om dem (PLUSS).

Samarbeider med hverandre

En av Jacobsen & Svarts konkurrenter er Digs som åpnet sine kontorfellesskap i 2013. Digs Eat har etter hvert blitt en av byens mest populære kafeer, men er samtidig en del av et større konsept. Kontorfellesskapene er til for nye bedrifter i oppstartsfasen. DIGS skal også være en kreativ aktør og en møteplass for dem som en sultne på kunnskap og som driver med kreative ting.

Eier av Digs Mats Mathisen kan fortelle hvor gøy de synes det er å bli nominert med både Jacobsen & Svart og Dromedar.

- Vi får kaffen vår fra Jacobsen & Svart. Er det noe vi setter høyt, så er det lokale leverandører. Digs handler om å skape ting sammen, enten det er mat eller teknologi, sier Mathisen.

Satser stort på arrangementer

I løpet av 2015 hadde vi 270 forskjellige arrangementer i kafélokalet. Arrangementene er faglig og sosialt orientert. Aller fleste er åpne for alle, og det er gratis å komme inn. Mathisen er inspirert av innovasjonsmiljøer fra andre land og har stor tro på de uformelle møteplassene, som kafeen.

- Det er veldig hyggelig at vi er blitt nominert, også med tanke på at vi er såpass ferske. Vi gjør ting litt annerledes, som våre mat- og drikketilbud også reflekterer. Vi har utviklet oss mer og mer. Kafeen vår kan brukes til det meste. Vi har hatt alt fra foredrag til konserter.

Kommentator Tone Sofie Aglen mener tre steder har forandret Trondheim. Digs er en av dem. Les kommentaren her (PLUSS).

Kafé og kunnskapsbedrift

Å ha god kunnskap om kaffen de serverer, er en fellesnevner hos de tre nominerte. Dromedar Kaffebar har holdt til i Trondheim siden 1997. Nå har de har utvidet og har fire kafeer i byen. Som i 1997 er god kvalitet og ærlig og god kundebehandling det viktigste.

- Vi har jobbet med kaffe som fag og håndverk i mange år, og ser også på oss selv som en kunnskapsbedrift. Alle baristaene har god kunnskap om kaffen, og er alle opptatte av at det skal være kvalitetskaffe i hver kopp, sier eier Preben Oosterhof.

Satser hele tiden på utvikling

Dromedar deltar aktivt i både EM og VM i kaffebrygging og har etter hvert klart å opparbeide seg en stor mengde med stamkunder.

- Vi er en stor gjeng som serverer kaffe fra sju til sju. Nominasjonen er en stor anerkjennelse på at utviklingen av Dromedar går den riktige veien. Jeg tror også at stamkundene våre synes det er artig at vi er blitt nominert. Vi er utrolig glade for anerkjennelsen.

Du kan stemme på dine favoritter fram til prisutdelingen på Rockheim 28. januar.

Tony Jacobsen er stolt over teamet sitt, og er både overrasket og glad for at det gikk så kort tid fra de åpnet til de ble nominet. 

Tony Jacobsen er stolt over teamet sitt, og er både overrasket og glad for at det gikk så kort tid fra de åpnet til de ble nominet. 

Selv om det nå er fire forskjellige Dromedar Kaffebarer i Trondheim, er det fortsatt det gode håndverket som står i foukus. 

Selv om det nå er fire forskjellige Dromedar Kaffebarer i Trondheim, er det fortsatt det gode håndverket som står i foukus. 

På forsiden nå