«Neonråte» som klokkespill fra Vår Frue

I dag og i morgen kan du høre låten «Neonråte», laget av punkrockbandet Liliedugg, som klokkespill fra Vår Frue kirke

«Neonråte» kan høres som klokkespill fra Vår Frue kirke torsdag.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Med bortgangen til gitarist Gunnar Mo har bandet Liliedugg mistet sin sjel, skrev Adresseavisens musikkmedarbeider Ole Jacob Hoel i sin nekrolog. I går ble Mo bisatt i Oslo, og i dag spilles Lilieduggs mest kjente låt som klokkespill av kantor Knut Størdal i Vår Frue kirke. I Trondheim tidlig på 80-tallet var Liliedugg det ene store undergrunnsbandet ved siden av Wannskrækk, og det mest kompromissløse bandet av de to. Singlen «Neonråte» og debutalbumet «Liliedugg» blir stående som en klassiker innen Trondheims-rocken, ifølge Hoel.

LES OGSÅ: Liledugg har mistet sin sjel

Gitartema

- Timesignalet kommer først, deretter skal introen med gitartema fra «Neonråte» spilles live klokken 15.00, forteller kantor Knut Størdal.

- Har du selv et forhold til Liliedugg og denne låten?

- Jeg må ærlig si at jeg ikke har det, annet enn at jeg har kjent til bandet Liliedugg som et bra band fra 1980-tallet, sier Størdal, og legger til at han tidligere har hatt lignende forespørsler og blant annet spilt Rosenborg-sangen da RBK vant cupen, og Romfolkets nasjonalsang på deres nasjonaldag.

Det var Per Tronsaune, arrangementssjef i Olavsfestdagene og venn av Mo, som tok initiativ til å få høre «Neonråte» som klokkespill.

- Jeg tror det er mange i Trondheim som vil samle seg ved Vår Fure kirke for få med seg dette og hedre Gunnar på denne måten. Han var en hedersmann, og dette er Gunnar sin låt, sier Tronsaune.

LES OGSÅ: Trondheimspunkerne gikk foran

Rørende og vakkert

Vokalisten i Liliedugg, Lars Vold, er både rørt og glad for at dette skjer i Trondheim.

- Dette er en stor ære, og en vakker gest for å minnes Gunnar. «Neonråte» er vår signallåt fra gamle dager, sier vokalisten som er bosatt i Oslo, men satser på å få med seg begivenheten gjennom sosiale medier.

- Det er jo helt fantastisk, og helt rørende at gamle pønkere blir æret på denne måten, sier Vold.

LES OGSÅ: Knallbra samling

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå