Noen vil kanskje påstå at januar er årets kjedeligste måned, men med både tangoorkester, revyforestilling og «fun facts» om skjeletter på programmet, kan jeg ikke skjønne at det kan stemme. Her en fem tips for hva du kan gjøre i helga og flere tips får du i Det skjer-guiden.

Tangueros del Norte gjenforenes

Tangueros del Norte er et såkalt «orquesta típica» – et tangoorkester med bandoneon, fioliner, piano og kontrabass. Orkesteret, som består av åtte musikere, ble dannet ved Trondheim kommunale kulturskole i 2003. Gruppa var da det eneste «orquesta típica» i Norden. I perioden 2003 til 2009 hadde Tangueros del Norte et stort antall opptredener og konserter, og i 2008 kom debutalbumet «Inspiración». Denne kvelden gjenforenes tangoorkesteret på Dokkhuset.

Dokkhuset lørdag kl. 20.00

Det er laget en egen dokumentar om Tangueros del Norte. Regissøren fulgte musikerne i over tre år. Les mer om det her.

Revyforestillingen «Kvitter fra Knotten»

Det blir flere revyforestillinger på Olavshallen i vinter og først ut er forestillingen «Kvitter fra Knotten». Rakel Sivertsen og Aina Kristiansen er begge kjente revyfjes i Trøndelag og sammen med pianist Marit Hammer har de laget en revyforestilling tuftet på både nye og gamle revytradisjoner med viser, monologer og sketsjer. Her har selvfølgelig humoren «hovedrollen», men også alvoret har sin plass.

Olavshallen lørdag kl. 19.00 og 21.30

Forestillingen fikk terningkast fem av Adresseavisens anmelder. Her kan du lese hvorfor. (PLUSS)

Kunstnergruppen LMW

Kunstnergruppen LMW ble dannet i 2004 og består av Trond Lossius, Jon Arne Mogstad, Jeremy Welsh. De tre kunstnerne arbeider i tre ulike medier: Video, maleri og lyd. Mogstad og Welsh er for tiden professorer på Kunstakademiet i Trondheim NTNU og Trond Lossius er forskningsleder på Bergen Senter for Elektronisk Kunst.

Utstillingsåpning på Heimdal Kunstforening lørdag kl. 13.00

Hos Galleri SG står utstillingen «Absolute music 9» av Ståle Gerhardsen ut januar. Nysgjerrig? Her kan du lese mer om den.

Konsert og fest med A-laget

Brukbar/Blæst sparker i gang konsertsesongen med selveste A-laget. Bergensrapperne er aktuelle med albumet «Nokke Feita Vol. 4» som ble gitt ut i 2015. Store P, Vågard, Girson og DJ Borge har med seg DJ Girson, og sammen skal gutta lage en helaften med både konsert og klubbkveld på Solsiden.

Brukbar/Blæst lørdag kl. 21.00

Har du ikke fått med deg hvem som spiller på de ulike klubbkonsertscenene i Trondheim i vinter? Her er lista som gir deg oversikt.

Skjelettsøndag på Vitenskapsmuseet

Har du noen gang tenkt på hvor mange bein som finnes i en bitte liten fuglekropp? Søndag er det skjelettsøndag på museet, og hele familien inviteres til å utforske og lære mer om skjeletter. Det blir quiz, skjelettjakt, verksted og mye annet spennende for både store og små.

NTNU Vitenskapsmuseet søndag kl. 11.00

Ønsker du å bruke helga utendørs? Her er 11 kulturminner i Trondheim du kanskje ikke visste om.

Jon Arne Mogstad har laget en serie med store malerier der han utforsker tekstilfarge som medium. Foto: Jon Arne Mogstad
Girson og resten av A-laget er tilbake i Trondheim for å kjøre i gang konsertsesongen på Brukbar/Blæst Foto: Mari Vold
Etter tolv utsolgte forestillinger på Café Rampa i Hommelvik, besøker «Kvitter fra Knotten» Olavshallen og Trondheim. Foto: Pressefoto
Hva vet du om skjelletter? Ta med familien og test din kunnskap på Vitenskapsmuseet. Foto: NTNU Vitenskapsmuseet