Kurt Nilsen spiller med Åge på Sverresborg

Kurt Nilsen blir gjest under Åge Aleksandersens Sverresborg-konsert, der han også har med seg den svenske visesangeren Sofia Karlsen.

13. august skal Åge Aleksandersen og Kurt Nilsen igjen dele scene, slik de gjorde under Aleksandersens konsert på Torvet i Trondheim i august 2009. 

Saken oppdateres.

- Åge er en fantastisk musiker, det er en ære å få lov til å spille med ham. Dette blir gøy, sier Kurt Nilsen til adressa.no

Det betyr at de to igjen skal stå på samme scene, sju år etter at Kurt Nilsen var gjest under Aleksandersens konsert på Trondheim Torv.

- Kurt sto øverst på ønskelista til Åge. Jeg vet at de begge har respekt og sansen for hverandre, og de trives godt i lag. Det ligger an til å bli en trivelig kveld, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Bergensmusikeren fikk sitt store gjennombrudd da han vant den norske versjonen av tv-konkurransen «Idol» i 2003 med låta «She's so high». Året etter vant han også World-Idol-tittelen.

Sammen med Askil Holm, Alejandro Fuentes og Espen Lind hadde han i 2006 braksuksess med coverlåt-prosjektet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. De ga ut to plater og en dvd, og deres versjon av Leonard Cohens «Halleluja» vant klassen Årets hit i Spellemannsprisen samme år. Det var tredje året at Nilsen fikk denne prisen.

Sang «California blue»

Nilsen har en solokarriere som så langt teller sju album. Hans to siste var «Inni en god periode», hans første på norsk, og «Kurt Nilsen live», begge fra 2013.

Han har også vært å se som dommer i «Idol», og som deltaker i tv-programmet Hver gang vi møtes sesong 2.

LES OGSÅ: - Den Nye Kurt Nilsen

Konserten på Sverresborg 13. august finner sted en uke etter at Nilsen har avsluttet sin egen sommerturné. Sist han sto på scenene med Aleksandersen sang han blant annet sin egen versjon av Roy Orbinsons «California Blue».

Den andre gjesten på konserten blir den svenske visesangeren Sofia Karlsson, som i likhet med Aleksandersen deler fascinasjonen for den svenske forfatteren og poeten Dan Andersson (1888-1920). I 2005 ga Karlsson ut albumet «Svarta ballader», basert på tekster av Andersson. Det ble hennes definitive gjennombrudd i hjemlandet. Også Åge har hyllet Andersson med platen «Snöharpan» som kom året etter.

- Det blir et naturlig møtepunkt, og både jeg og Sambandet gleder oss veldig. Jeg ønsket meg henne, og hun sa ja med en gang, sa Aleksandersen til adressa.no i høst.

Kommer flere nyheter

Konserten i august blir Åges andre på Sverresborg. I fjor samlet han og Sambandet 10 000 publikummere, med Rita Eriksen og Ian Hunter som gjester. Halvparten av billettene til sommerens konsert er allerede utsolgt.

«Sverresborg Arena og Åge er som skapt for hverandre. At konserten foregår på årets fineste kveld, løfter både band, publikum og totalopplevelsen av at vi er til stede under en begivenhet», skrev anmelder Vegard Enlid etter konserten.

Fra før er det kjent at Elton John skal spille to konserter på Sverresborg. Den første konserten ble utsolgt på ti minutter, den andre i løpet av én dag.

Vanebo sier Trondheim Concerts kommer til å slippe ytterligere et par konsertnyheter i løpet av vinteren.

På forsiden nå