Rockemusikeren er kanskje mest kjent for å sitte i «Stjernekamp»s ekspertpanel. Mindre kjent er det at han er lidenskapelig opptatt av film. Felberg har holdt på med musikk og show siden han var barn og startet i bandet «We» på slutten av 1980-tallet. Han kan skilte med Spellemannpris for beste rockalbum, førsteplass på VG-lista og en utbredt interesse for film.

Filmelsker

- Dette blir kjempegøy, jeg er jo gammel filmfantast og filmnerd, og en evig filmfan som aldri har jobbet med film. Men jeg elsker å se film og har samlet på vhs-filmer fra 1980-tallet og frem til i dag, forteller Felberg og understreker at han liker rare filmer, gjerne italienske b-filmer. Han er også glad i gode, velproduserte filmer og er en stor tilhenger av Woody Allen blant annet.

- Jeg har sett mye forskjellig film når jeg ikke har vært på turné. Det er noe med å se film og la filmen bestemme den verden du skal være i. Du kan oppheve vanlig norm og moral i en film, og så kan du heller la filmen fortelle deg hvordan verden skal være en stakket stund.

- Hva tenker du om filmåret 2015?

- Oi, nå skjønner jeg at jeg burde ha forberedt meg litt bedre. «Bølgen» har jeg sett, den synes jeg leverte på mange punkter, og det er fint å se norsk film i actionsjangeren. Og jeg venter bare på at «Godzilla» skal komme å tråkke ned hele Oslo, så mer monsterfilmer og mer katastrofefilmer der Norge blir endevendt og ødelagt på datagrafikk, det synes jeg er helt topp. Det er god potetgullunderholdning, sier Felberg som har registrert at flere norske skuespillere og regissører gjør det bra internasjonalt.

Foretrekker eldre film

- Jeg gleder meg til «Birkebeinerne», den tror jeg kan bli morsom, og det er mange av fjorårets filmer jeg ennå ikke ha rukket å se. Så det er flere på lista nå som jeg må få sett før Kanonprisen. Og jeg må si at jeg er veldig glad i eldre film, så mange av de filmene jeg så i fjor var fra 1950 og 1960-tallet. Jeg liker godt tempoet i gamle filmer, moderne tempo med kryssklipping kan ta bort mye av intensiteten, sier den kommende Kanonpris-konferansieren som har stått på scener i Trondheim en rekke ganger tidligere, men da som rockevokalist i «We».

- Jeg har vært i Trondheim og underholdt trøndere siden midten av 1990-tallet, og jeg har alltid hatt det gøy der. Dette gleder jeg meg til.