Musikk- og skiglade nordmenn strømmer til Åre i helgen for å få med seg noen av de kjæreste artistene vi har i landet.

Mikael Ressem og Arnt Ofstad fra hadde lenge savnet norske artister i Åre. De har lenge hatt en drøm om å sette opp noe stort i skibygda, som alle kan ha glede av. Nå drar de i gang Åre Live 2016. Madcon, Postgirobygget, Anders Jektvik, Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne skal spille på Åre Live i helgen.

- Noe vi er veldig fornøyde med er at det er et veldig sammensatt tilbud og at alt foregår på samme plassen. Ikke bare kunne folk kjøpe konsertbilletter, vi arrangerer også felles lunsj ved bakken, og Årehytten er reservert. Vi har også ordnet busser som går direkte til Åre fra både Trondheim og Steinkjer, forteller Ressem.

Mer ved skisenteret: Med dårlige snøforhold i Trondheim i jula, dro Kjersti Buaas til Åre.

Yosef tar med familien på tur

- Om vi får tid så blir det rett ut i bakken. Jeg på ski og Tshawe på snowboard, sier Yosef.

Nå som han har familie kan Yosef fortelle at det ikke er like lett å dra ut på lange turnèer. Han har to sønner på to og fem år og vil tilbringe mer tid med dem og kona enn han gjorde i fjor. Da hadde han 300 reisedøgn.

- Nå er guttene mine så små at jeg fremdeles kan ta dem med meg. Jeg vil ikke begynne å ta dem ut av skolen og sånt. Greit at de kan få litt lærdom også.

Best stemning på fjellet

Madcon starter sin fire måneder lange turnè i Åre. De spiller på lørdag, og skal spille både gamle og nye låter. De har gjennom sin lange karriere spilt ved mange skisentre, men dette blir den første gangen ved et senter i Sverige. Tidligere har de spilt på skisteder som Hemsedal og Lillehammer og har bare gode ting å si om stemningen.

- Folk elsker afterski og jeg tror det kommer til å bli syk stemning. Det blir det alltid på høyfjells-spillejobber. Afterski med god drikke, trøndere og svensker blir nok sykt. Det blir det nok helt hæla i taket det, det kan jo aldri gå bra, ler Yosef.

Starter turnèene sine i Åre

Postgirobygget har 20- års jubileum i år og skal starte jubileumsturnèen i Åre. Det er også startskuddet for Anders Jektviks Norgesturné og Madcons turnè i Norden.

Bookingen av artistene startet for ett år siden. Det har vært viktig for arrangørene at det skal være musikk for det voksne publikummet. Ifølge Ressem er dette det største arrangementet som har vært i Åre. Det vil holdes konserter både på «Bygget»-som er Sveriges største utested, og på «Verandaen» hvor det blir afterski.

Åre har i lang tid vært et populært feriested for trønderne, noe arrangørene tar hensyn til siden det er ventet flere tusen besøkende fra Trøndelag.

Arrangementet er noe de har jobbet lenge med, og planen er å holde Åre Live hvert år i uke 3.

Norsk weekend

Det at interessen for Åre Live er så stor, kan nok ha mye å gjøre med at Ressem og Ofstad har booket flere artister fra Trøndelag. Dag Ingebrigtsen gleder seg til konserten han skal holde i Åre på lørdag.

- Jeg tror det blir veldig veldig morsomt å spille i Åre. The Kids har alltid vært populær i Sverige og vi har spilt mye der. Det er veldig fint at Åre Live lager en skikkelig norsk weekend og at de har booket så mange gode artister.

Les også: Året var 1996, og Stage Dolls fikk besøk av japansk fan (PLUSS)

Ingebrigtsen og Flakne har spillelisten klar, og skal spille kjente sanger fra tiden med The Kids, TNT, TinDrum og Stage Dolls. Sanger som «Forelska i læreren» og «Vil du værra med meg hjem i natt» er alltid populære, også med det svenske publikummet.

Anders Jektvik og Postgirobygget spiller fredag 22. januar, og Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids med Torstein Flakne og Madcon spiller lørdag 23. januar.

Kjær duo: Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne spiller på lørdag. Foto: Pressebilde
Gjennombrudd i Norske Talenter: Anders Jektvik slapp sitt andre album i 2014 og starter sin Norgesturnè i Åre. Foto: Pressebilde
Feirer 20 år: Postgirobygget starter sin jubilemusturnè i Åre på fredag. Foto: Pressebilde, Erik Buraas