Olavshallen i Trondheim solgte totalt 163 350 billetter i 2015. Rekorden fra 2013 har de nå slått med godt over 5000 besøkende, noe som gjorde fjoråret til et jubelår.

- Vi har fokusert på bredde og folkelighet på scenen. Det at arrangementene er av høy kvalitet og har en viss folkelig appell og dermed selger bra, er også viktig for oss, sier Bjørgvin Thorsteinsson, direktør i Olavshallen.

Les også: Nå vil politikerne bygge ut Olavshallen

Stor bredde på arrangementene

Trondheim har utviklet seg mye som kulturby de siste årene og tilbudene har blitt vesentlig bedre i både kvalitet og bredde. Det er mange nye kulturhus rundt om i landet, så for ikke bli glemt i mengden har ledelsen i Olavshallen vært opptatte av å være jobbe tett på management og artister, og dermed sikret stor bredde på arrangementene de har.

I fjor spilte symfoniorkesteret Score, med sin forestilling Orchestral Game Music. Spillmusikk er en sjanger som har blitt mer markant de siste årene. Score fremførte sanger fra populære spill som «The Last of Us» og «Assassin’s Creed». Det trakk et langt yngre publikum enn de er vant til å se i Olavshallen.

Les også: Terje Bjørklunds urfremførelse med Trondheim Symfoniorkester.

- Det er svært gledelig at Trondheim Symfoniorkester også tenker folkelighet og det er dette vi mener med å ha bredde i det vi viser frem. Vi har også hatt konserter hvor vi har vist filmer på storlerret samtidig som orkesteret har spilt filmmusikken. Vi hadde for eksempel en slik konsert i 2015 i samarbeid med Kosmorama og viste Kon-Tiki-filmen.

Humor for alle

Stand- up show er alltid populært. I løpet av året skal blant andre Dag Sørås underholde i Lillesalen og den britiske komikeren Jimmy Carr ha show i Storsalen, forteller Thorsteinsson.

- Humorshow er veldig i tiden. Vi lever i en tid hvor det skjer mye vondt rundt om i verden. Livet kan også fort bli stressende og alvorstungt. Jeg tror folk har behov for å flire litt, og det vil vi i Olavshallen være med på.

Tiden fremover

I 2015 var det så stor etterspørsel etter enkelte forestillinger, at de totalt satt opp 25 ekstraforestillinger. Med sine to saler har Olavshallen god kapasitet. Med rekordåret 2015 bak seg og et spennende halvår planlagt ser direktør Thorsteinsson veldig lyst på 2016.

- Vi skal utnytte salene våre enda bedre dette året. Vi samarbeider tett med symfoniorkesteret og regionale og lokale arrangører som bidrar til å skape en stor folkelig appell. Nå vil vi satse på flere forestillinger og å gjøre tilbudet minst like bredt og bra som i fjor.

Bjørgvin Thorsteinsson forteller at de har satset mye mer på kvalitet og bredde enn tidligere.