Denne helga kan Trondheims konsertscener by på et variert utvalg konserter innen flere sjangre.

Du kan sjekke ut vår Det skjer-guide for flere kulturtips.

Time is A blind Guide

Trommis og komponist Thomas Strønen har fått med seg et stjernelag av musikere i skjæringspunktet mellom kammermusikk og jazz på sitt prosjekt «Time is A blind Guide». Strønens komposisjoner fremføres av en stryketrio (cello, bass, fiolin) og en pianotrio i en kammermusikalsk drakt, og ensemblet består av Ayumi Tanaka, Håkon Aase, Lucy Railton, Ole Morten Vågan i tillegg til Strønen selv.

Dokkhuset lørdag kl. 21.00.

Har du stemt på dine favoritter til UtAwards? Stem på årets trønderske artist, årets nykommer og årets kulturpersonlighet her.

Nyttårsbingo med FUNKY FMLS

Hvorfor ikke starte lørdagskvelden med litt god, gammeldags bingo? Og så snart alle tusjer er samlet inn og alle premier er delt ut, kjører Hilde og Gina i FUNKY FMLS i gang festen for fullt på Familiens dansegulv.

Familien lørdag kl. 21.00.

Orgel og sang med Terje Winge & Eva Gullvåg Wermuth

Sopran Eva Gullvåg Wermuth og professor i orgel Terje Winge ved Norges musikkhøgskole og kantor i Grorud kirke i Oslo holer konsert i Tempe kirke. Siden debuten i 1970 har Winge spilt orgelkonserter i inn- og utland, og han har gjort innspillinger for NRK.

Tempe kirke søndag kl. 18.00.

Det nærmer seg Trondheim Calling. Programmet for musikkarrangementet er komplett, og det er det mest omfattende noensinne. Les mer om det her.

Teateraksjon til inntekt for flyktninger

Teaterlaget Bul Nidaros inviterer til en forestilling til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for flyktninger. En fargerik og mangfoldig forestilling er satt sammen for å underholde, men også for å vekke ettertanke. Skuespillerne vil vise innslag fra flere populære musikaler de har vist på Munkholmen de siste sommerne.

BUL-salen søndag kl. 19.00.

I sommer satte Bul Nidaros opp Rockeulven på Munkholmen. Forestillingen fikk terningkast dem av Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel. Les anmeldelsen her. (PLUSS)

The Tallest Man on Earth

Kristian Matsson fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet «Shallow Grave» i 2008, og fikk mest sannsynligvis en enda større fanskare etter at han var supportartist for Bon Iver. I mai 2015 ga den populære svensken ut sitt fjerde album, «Dark Bird Is Home».

Byscenen søndag kl. 20.30.

The Tallest Man on Earth spiller på Byscenen denne helga. Foto: Pressefoto
Gina og Hilde i FUNKY FMLS. Foto: FUNKY FMLS
Thomas Strønen presenterer sitt prosjekt «Time is A blind Guide» på Dokkhuset Foto: Pressefoto