Tre populære nykommere

De tre nominerte restaurantene i Ut-Awards er både like og ulike. De har lidenskapen for mat og norske råvarer felles, men menyene er vidt forskjellige.

Bilde fra de mange julebordene Mathallen holdt i fjor. 

Saken oppdateres.

De nominerte i kategorien «Årets Restaurantnykommer» er Caya, Nordøst og Mathallen. 13 restauranter åpnet i sommer og det er ikke lett å stikke seg ut. Men det har de tre nominerte klart.

Stem på din favorittnykommer i Ut- Awards.

Crêperie og gourmet

Caya Restaurant & Bar satser på konseptet «Store Smaker i mindre porsjoner»

- Det ble jubel når vi hørte at vi var blitt nominert. Vi begynte med crêperie for å prøve oss på en servering ingen andre drev med. Det er utrolig artig at Caya har blitt så godt mottatt, sier eier Trond Åm.

Maten og serveringen på Caya er ulike noe byen tidligere har hatt. Caya er crêperie på dagtid (som åpner igjen til sommeren), og restaurant på kveldstid. Da er det vanlig at gjestene bestiller 3-4 retter. Det har blitt mer populært å bestille hele menyen, som brer seg over et vidt spekter av smaker og råvarer.

Oppdatert meny

- Målet er å være nyskapende, vi vil finne segmentet ingen andre har. Nå er folk mer interessert i mat enn før, og derfor er det fint at vi har åpent kjøkken. Da får vi mer kontakt med gjestene våre og de får se kokkene i action.

Caya er en av fire restauranter de driver, sammen med blant andre Søstrene Karlsen. Christopher Davidsen, - som er kåret til Norges beste kokk er konsernkjøkkensjef, hvor han hjelper til med menyer, konsepter og eventer.

Caya ble anmeldt av Adresseavisens smakspoliti. Her kan du lese anmeldelsen. (PLUSS)

Besøkende fra hele verden

Noe som også går igjen i de nominerte restaurantene, er store navn innen kokkekunst. Mathallen i Trondheim har stadig kurs innen mat og drikke. I helgen skal Gregory Paul, kjent som dommer i Masterchef, holde kurs om oster og vin.

- Vi har merket stor interesse for Mathallen. Det har kommet folk fra hele verden og skrevet om stedet. Halvåret vi har hatt har gått over alle forventninger, sier fagansvarlig Erik Lier.

Det norske kjøkken

I Mathallen er det mulighet til å få kjøpt ferske råvarer fra Trøndelag og resten av landet. Rettene er inspirert av det norske kjøkken, med rene, enkle smaker. Det er vanlig at folk spiser mat fra restauranten mens de går rundt i hallen.

Med alle sine besøkende, står fortsatt konseptet i Mathallen sterkt. De vil servere god norsk kvalitetsmat, med en liten vri. Når folk fra resten av verden kommer på besøk til Norge, er det Norsk mat de skal få.

Ølbutikken Gulating i Mathallen solgte juleøl for 1 million. Les hele saken her.

Inspirasjon fra Asia

Hos Nordøst på Solsiden er det også norske råvarer på menyen. Men her med helt annet konsept. De beste råvarene fra den Norske kysten har lenge blitt eksportert til Asia. På Nordøst gjøres det helt motsatt. Her blir de norske råvarene igjen her, mens de tar inspirasjon og smaker fra Østen.

- Vi er tro mot konseptet vårt. Vi velger å gjøre noe annerledes, og er ikke bare «enda en kinarestaurant». Vi lar oss inspirere fra hele det Asiatiske kjøkken, sier daglig leder Lars Erik Vesterdal.

Mer om Nordøst? Her kan du lese om åpningen

Skryt fra Trondheimerne

Nordøst Restaurant & Bar satser også på cocktails. Her er filosofien den samme. Østen går som en rød tråd gjennom alt de serverer. Kjøkkensjef Håkon Solbakk er medlem av kokkelandslaget, og soussjef Odd Ivar Jørgensen ble kåret til årets sjømatkokk i 2014.

- Vi hører fra gjestene at Nordøst er spennende og at rettene byr på noe nytt. Når vi tør å gjøre ting litt annerledes, er det vkoselig med så gode tilbakemeldinger.

Du kan stemme frem til mandag 25. januar klokken 12.00.

Caya kan by på en omfattende meny med små gourmetretter. Det er vanlig at gjestene bestiller hele menyen på èn kveld. 

Caya kan by på en omfattende meny med små gourmetretter. Det er vanlig at gjestene bestiller hele menyen på èn kveld. 

Mathallen i Trondheim byr på ferske råvarer fra hele landet. De bruker varene i restauranten, og kokkene hjelper ofte kundene med handelen. 

Mathallen i Trondheim byr på ferske råvarer fra hele landet. De bruker varene i restauranten, og kokkene hjelper ofte kundene med handelen. 

Med retter inspirert fra det asiatiske kjøkken har NordØst på Solsiden blitt svært populær 

Med retter inspirert fra det asiatiske kjøkken har NordØst på Solsiden blitt svært populær 

På forsiden nå