Brødrene Richard og Tomas Grande og Filmfotograf Ørjan Berg Brenne fra Skogn i Nord- Trøndelag har lenge jobbet med prosjekter sammen. Nå kan skrekk-komedien «Grendel» som har norgespremiere 29. januar bli deres store gjennombrudd innen norsk film.

Lang og lærerik prosess

- Vi har jobbet med film siden vi var små, men dette er første gang vi jobber med et så stort prosjekt. Det har vært en lang prosess, og vi har lært utrolig mye, sier regissør Richard Grande.

Ideen til «Grendel» var det manusforfatter Tomas Grande som hadde. Bror Richard Grande svarte ja til å ta regien, og så var arbeidet i gang. Skuespillerne i filmen er nesten alle bekjente av Grande-guttene, og innspillingen til filmen ble gjort sommeren 2014. Etterarbeidet og markedsføringen er det som har tatt lengst tid.

Mer om film? Her kan du lese anmelders Terje Eidsvågs kinoanbefalinger

Filmen har allerede blitt vist på Ramaskrik-festivalen i Oppdal og på en Halloween-festival i USA.

Gjort alt arbeidet selv

- Selve innspillingen tok bare tre uker, også hadde vi ett år med etterproduksjon. Vi har ikke fått noe ordinær kinodistribusjon, så vi visste det kom til å ta tid før vi fikk den på kino. Vi har kontaktet alle kinoene selv. Det at kinoer utenfor Trøndelag har tatt den opp synes vi er veldig gøy.

«Grendel» hadde premiere på Festiviteten kino i Levanger hvor både crew, skuespillere, familie og venner ble invitert for å feire at filmen skal bli vist på 16 kinoer rundt om i Norge.

Nytt prosjekt

- Jeg tør ikke helt å ha noen forventninger til premieren. Det at kinoene i det hele tatt ville kjøpe filmen er vi veldig glade for.

Nå som arbeidet med «Grendel» er ferdig, er guttene allerede i gang med å jobbe med deres siste prosjekt. Uten å røpe noe, forteller Grande at det blir et veldig annerledes prosjekt enn det «Grendel» var. Lærdommen de fikk fra å lage skrekkfilmen tar de med seg i det nye prosjektet.

Filmen skal handle om skapningen Grendel, men ting går ikke helt som forventet. Foto: Trondheimkino.no