Årets nykommer har spilt inn én låt til nå

Midlertidig heter de, og de syns det er megakult og overraskende å vinne Utawards-pris.

Leserne av Adresseavisen har stemt fram Midlertidig som årets mest lovende artist 2015.

Saken oppdateres.

- Det var kjempekult å bli nominert. Enda kulere å få spillejobb på prisutdelingen til Utawards og enda megakulere å vinne.

Det sier Jonas Peitersen (21) og Mikael Øgaard (20) som sammen utgjør bandet Midlertidig.

Ble kjent på Trøndertun

De møttes på folkehøgskolen Trøndertun der begge var elever i fjor. Nå bor de sammen på hybel på Møllenberg. Jonas jobber i barnehage og Mikael studerer musikkproduksjon.

- Det var virkerlig uventet. Vi vet ikke hvordan vi fikk det til. Så tusen takk til alle de som stemte på oss, sier de to smått forfjamsede prisvinnerne etter å ha avsluttet Utawards-showet på Rockheim med først å ta i mot pris og deretter spille den eneste låten de har spilt inn «My final call».

Skrev musikk i 2015

Midlertidig har hatt et drømmeår i 2015. I oktober vant de den lokale delfinalen i Bandwagon. Premien er spillejobb på Norwegian Wood i Oslo til sommeren.

- 2015 har vi brukt til å skrive musikk, spille inn én låt og delta i Bandwagon. Det vi har manglet i 2015 er å spille inn flere låter og spiller konserter. Det skal vi bruke 2016 til, sier Jonas og Mikael i Midlertidig.

Pengeinnsamling for å spille inn EP

Nå jobber de med å finansiere innspilling av en EP.

- Vi er i gang med en pengeinnsamling for å få det til. Det koster penger, og det har vi ikke.

Ellers forteller de at i 2016 håper de å spille mange konserter. Til nå har de spillejobben på Norwegian Wood, en jobb på Antikvariatet i Trondheim og et par spillejobber på Hitra der Jonas kommer fra.

- Det å vinne betyr utrolig mye. Vi hadde aldri tenkt muligheten. Dette betyr alt for planene for 2016. Nå vet flere hvem vi er. Vi har noe på CV-en

Mikael Øgaard (20) og Jonas Peitersen (21) vant pris for årets nykommer. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Mikael Øgaard (20) og Jonas Peitersen (21) vant pris for årets nykommer.  Foto: Vegard Eggen

På forsiden nå