Utawards

- Like stas å vinne hver gang

Kaffebaren Dromedar er årets kafé og den aller første vinneren i Utawards.

Saken oppdateres.

Dromedar er 18 år i år og har vunnet mange ganger før. Daglig leder Preben Oosterhof tror at det må nærme seg ti ganger kaffebarene hans har vunnet Utawards-pris. Men det er tydeligvis minst like stas denne gangen som tidligere.

Kundene er hverdagsheltene

Sjefen selv satt i salen  og fotograferte medarbeiderne sine mens Kine Øie, Monica Strøm, Maria Troøyen og Nina Bakken var på scenen for å hente inn utmerkelsen.

De takket kundene deres og kalte alle som kjøper kaffe for hverdagsheltene sine.

Skalv på hendene

Preben Oosterhof var kjempespent før utdelingen, og syntes det var minst like stort å vinne pris nå som tidligere.

- Jeg skjelver på hendene, sa han før utdelingen.

- Vi er veldig glade for prisen. Det betyr at folk fremdeles setter pris på oss og at vi blir lagt merke til, sier Oosterhof og legger til at det var ekstra spennende fordi de er så gamle og har holdt på så lenge.

Stas for nykommer

Mathallen vant prisen for årets restaurantnykommer. De åpnet i juli.  Og det er tydeligvis minst like stas å vinne for aller første gang.

- Vi takker alle matglade trøndere som har så god matlyst, sa Anne Morkemo fra scenen. Hun hyllet matbyen Trondheim.  Etterpå sier hun at prisen betyr enormt mye.

- Vi har friskt i minne alt arbeidet vi har lagt ned for å få dette til. Prisen betyr at vi blir tatt på alvor av gjestene våre og kundene. Folk tror på oss.

Konkurranse skjerper

Anne Morkemo syns det er kjempestas å være med i konkurransen.

- Det skjerper oss. Det var så stas å bli nominert. Og enda bedre å vinne. Vi er så kjempeglade for det. Det er så viktig for oss, sier hun. Og rett etter at Mathallen har vunnet sin første pris, lover Anne Morkemo å komme tilbake for å hente flere priser senere.

Ronny glad for radiopris

Radioprisen gikk til Petre morgen. Programleder Ronny Brede Aase kaller det kjampestas.

- Ikke minst nå når vi er et etablert radioprogram etetr å ha vært på lufta i seks år, er det ekstra stas. Nå kan vi lure på om vi med alderen har blitt tannløse og kjedelige. Vi tar denne prisen som bevis på at vi ikke er det, sier han.

Selvtillit ut februar

- Med denne prisen har Ronny selvtillit ut februar, sier den andre prismottakeren fra Petre morgen, Markus Neby. De opplever med denne prisen at Trøndelag setter pris på programmet, og syns det er ekstra fint at det er en publikumspris og ikke en jury på tre-fire personer som har kåret årets radioprogram.

Markus Neby sier det er veldig artig å vinne prisen.

- Alle bekreftelser er en god bekreftelse, sier han.

- Jeg ble veldig, veldig glad. Dette må bety at  trønderne syns vi lager et allright program, sier Ronny. Han forteller at han var litt usikker på om det betydde ulykke å komme. I fjor vant de prisen uten å være til stede. Derfor var de bekymret for at at de ikke skulle vinne i år dersom de deltok på Rockheim.

Restaurantnykommer: Mathallen åpnet i juli. Nå vinner de Utawards, og planlegger å komme tilbake mange ganger for å hente nye priser.  
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Restaurantnykommer: Mathallen åpnet i juli. Nå vinner de Utawards, og planlegger å komme tilbake mange ganger for å hente nye priser.   Foto: Vegard Eggen

Markus Neby og Ronny Brede Aase fra Petre morgen setter ekstra pris på radioprisen fordi den er stemt fram av publikum.  

Markus Neby og Ronny Brede Aase fra Petre morgen setter ekstra pris på radioprisen fordi den er stemt fram av publikum.  

På forsiden nå