Den danske filmen «Tordenskjold og Kold» har Jacob Oftebro i hovedrollen, og Erlend Loe har skrevet manus. Det borger likevel ikke for kunstnerisk suksess, ifølge de største danske avisene.

Erlend Loe ble i januar tildelt Liv Ullmann-prisen.

Da filmen hadde premiere i Danmark før helgen, var flere av anmelderne positive til fotografering og tekniske løsninger. De mener likevel ikke at helheten fungerer godt nok.

«I de tekniske prestasjonene finnes den tyngde som historien så fatalt mangler», skriver Jyllands-Postens kritiker. Politiken er inne på det samme, men mener at regissøren ikke har funnet et tonefallet og en fremdrift som fungerer.

LES OGSÅ: Stort kinoår for Jakob Oftebro.

Desperat underbuksehumor

Berlingske er mest kritisk. Der heter det at «det er flere gode enkeltscener i «Tordenskjold og Kold», men det hele er sauset inn i så rikelige mengder insisterende og til tider nærmest smådesperat underbuksehumor at ethvert tilløp til dybde og vidd blir fjernet fra historien».

Ekstra Bladet mener filmen er fjollete, mens BT er mer positiv og mener filmen er underholdende og visuelt flott. Anmelderne i de største danske avisene gir mellom to og fire poeng på en skala som går til seks.

«Tordenskjold og Kold» er ingen vanlig biografi om sjøheltens bravader. Historien tar utgangspunkt i at Tordenskjold etter all suksessen er omgitt av villige kvinner. For å få orden på livet, må han stifte familie. Han og kammertjeneren drar på en problematisk tur til Hannover for å finne en brud.