Better Call Saul, Billions, Vinyl, Black Sails, Bitten, Vice, Vikings og mye, mye mer.

Nå starter vår-skredet med nye serier, nye sesonger av gamle serier og filmer på strømmetjenestene. Enten du nå er abonnent av HBO Nordic, Netflix, Viaplay eller alle tre så har du fantastisk mye å både å glede deg over akkurat nå eller å se fram mot. For aldri før har vel blitt lansert så mange kvalitetserier og filmer på en og samme gang. Vi bare gyver løs på allerede lanserte godbiter og kommende.

Les også: De beste TV-seriene fra 2015

Les også: Deadwood blir film

HBO Nordic

Vice Special Report: Fighting Isis

Tyngre nyhetsmagasin enn dette finner du neppe. Helt siden den spede starten som et trykt medium i 1994 har Shane Smith og resten av staben i Vice blitt en stadig mer høyrøstet og viktig kilde for grave-journalistikk og nyheter som resten av av medie-verden sjelden vil ta i. Vice har laget reportasjer både fra det stengte Nord-Korea og barneprostitusjon i Liberia. Ofte med reporternes eget liv som innsats. I de siste par årene har Vice også laget en egen serie for HBO med den alltid politiske ukorrekte Bill Maher som produsent. 2016 sparkes i gang med en spesial-rapport om den islamske stat og hvordan den ble skapt.

Tilgjengelig på HBO Nordic nå

Billions - Sesong 1

Fra terrorist til milliardær: Damian Lewis som briljerte i «Homeland» og «Band of Brothers» er milliardæren Bobby Axelrod i «Billions». Foto: JoJo Whilden, HBO, JoJo Whilden/SHOWTIME

Episode 3 av denne prestisjetunge Showtime-serien ble gjort tilgjengelig på HBO Nordic i går. Paul Giamatti spiller den nådeløse statsadvokaten Chuck Rhoades mens Damian Lewis ( Homeworld, Band of Brothers) spiller den skruppelløse milliardæren Bobby Axelrod. Serien ble fornyet for en andre sesong for bare noen få dager siden.

Tilgjengelig på HBO Nordic nå

Black Sails - Sesong 3

Episode 2 av tredje sesong om piratene Captain Flint, John Silver, Charles Vane og Jack Rackham som herjet i det karibiske hav på midten av 1700-tallet er nå tilgjengelig. Etter en heller svak første sesong har Black Sails nå skutt fart og plassert seg helt i toppen av serienes Premier League.

Tilgjengelig på HBO Nordic nå ( Sesong 1 & 2 tilgjengelig også på Netflix)

Bitten - Sesong 3

Mer varulv-moro for målgruppen som gjerne sluker både Twilight-sagaen og True Blood med hud og hår (sic). Tredje sesong blir også den aller siste.

Starter på HBO Nordic den 13. februar.

Vinyl - Sesong 1

Mick Jagger og Martin Scorseses mye omtalte serie om musikkbransjen i USA på 1970-tallet. Om vi kjenner vår Scorsese rett så blir det mye musikk, mye action og en blendende god cinematografi.

Starter på HBO Nordic 15. februar.

Vikings - Sesong 4

For sin fjerde sesong så dobler Vikings dosen episoder. Denne sesongen om Ragnar Lodbrok blir på hele 20 episoder fordelt over våren og høsten 2016. Det er så langt ikke klart om det blir en eventuell femte sesong.

Starter på HBO Nordic 19. februar.

Les også: Gratis underholdning for tomme lommebøker

Les også: Dette Netflix-trikset bør alle kunne

Viaplay

X-files - Sesong 10

Mulder og Scully er tilbake - 14 år etter at serien ble lagt på hylla i 2002. De to første episodene i den nye serien er nå tilgjengelig på Viaplay.

Tilgjengelig på Viaplay nå.

Fringe - Sesong 1-5

Finge forsvant så alt for fort fra Netflix da tjenesten først ble lansert her i Norge i 2012. Faktisk så fort at du måtte ha binget serien for å få med deg alle episodene. Nå er serien tilbake - på Viaplay denne gangen. Fringe er som en blanding av X-files, Twin Peaks, The Leftovers og Christopher Nolan -filmen Interstellar. Finge tar for seg tema i skjæringspunktet mellom marginalvitenskap, kvantefysikk, alternative univers og det overnaturlige. Sesong 1 er en ganske så treg materie å ta seg gjennom, men serien slår plutselig ut i full blomst i Sesong 2 når den går bort fra det episodiske formatet og heller konsentrerer seg om det som i bransjen gjerne kalles «story-arcs» ( et gjennomgående teme over flere episoder eller sesonger).

Tilgjengelig på Viaplay nå.

Outsiders - Sesong 1

En rykende fersk serie som tar for seg Farrel-klanens kamp for kontroll i Appalachia-fjellene som strekker seg fra Belle Isle i Canada til Cheaha-fjellene i Alabama, USA. Se for deg Sons of Anarchy der motorsyklene er byttet ut med hjemmebrent og firhjulinger.

Første episode er tilgjengelig på Viaplay nå.

Netflix

House of Cards - Sesong 4

Fredag den 4. mars er det klart for Netflix sin aller største satsning, nemlig House of Cards. Etter den tredje sesongen som både TV-kritikere og fans fant en smule skuffende, ser det nå ut som om produsentene har fått fortgang på handlingen igjen. House of Cards er også fornyet for en femte sesong.

Tilgjengelig på Netflix ( hele sesongen) fra 4. mars.

Better Call Saul - Sesong 2

Fortsatt «bare» Jimmy: Vince Gilligan vil ikke røpe om Sesong 2 er vendepunktet der vi får se Jimmy McGill bli til Saul Goodman, men smaken i klær holder tydeligvis på å forandre seg.

Better Call Saul ble av mange nettsteder kåret til årets beste TV-serie 2015. Nå straks er Bob Odenkirk tilbake som advokaten Jimmy McGill / Saul Goodman i denne spin-off -serien til Breaking Bad.

Tilgjengelig på Netflix fra 16. februar ( en episode per uke).

Fortsatt under samme tak - Sesong 1

Om du lurer på hva dette er for noe så kanskje navnene Danny, D.J., Stephanie, Michelle, Jesse og Joey sier deg noe? Jepp! Dette er den sukkersøte sitcom-serien fra 80-tallet som nå Netflix har vakt til live igjen. Med unntak av Mary-Kate og Ashley Olsen så er alle skuespillerne du husker tilbake igjen.

Tilgjengelig fra 26. februar.

Suits - Sesong 4

Serien ble sist sommer fornyet for en sjette sesong. Men hos norske Netflix er det nå sesong 4 av dette rettsalsdramaet du kan se fra 10. februar.

Tilgjengelig fra 10. februar ( Sesong 1-3 er tilgjengelig nå).

Casablanca ( film)

Har du aldri sett Casablanca, sier du? Dette er en av filmhistoriens beste og viktigste filmer både subjektiv og objektivt sett - dermed basta! Og hvem vet, kanskje kan dette bli starten på et fantastisk vennskap?

Tilgjengelig nå.

Once upon a time in America ( film)

Apropos filmhistoriens beste filmer. Dette er også en slik en. Sergio Leones epos om organisert kriminalitet i USA ble også den italienske filmskaperens siste film. Men for en film! Robert de Niro og James Woods gjør sine livs beste roller her som gangsterne Noodles og Max ( og ja, vi har både The Godfather, Taxi Driver, Raging Bull og Salvador i tankene når vi skriver dette).

Tilgjengelig nå ( varer i 3 timer og 49 minutter)

The Dark Knight ( film)

Kanskje ikke filmhistoriens beste film, men absolutt en av filmhistoriens høydepunkter. The Dark Knight ble sammen med Brokeback Mountain filmen Heath Ledger huskes best for. Aldri før har vel noen spilt The Joker mer skremmende og mer intenst enn i denne filmen som forøvrig markerer et høydepunkt også for filmskaperen Christopher Nolan.

Tilgjengelig nå.