Trondheim Calling:

Knallhard og bredbent Trondheim Calling-åpning

Men hvem kan egentlig elske Bokassa?

Man skal være usedvanlig vanskelig anlagt for å mistrives i Bokassas selskap, skriver vår anmelder.  Foto: KRISTIAN HELGESE

Saken oppdateres.

Jovisst har det vært høytidelig åpning på årets Trondheim Calling. Det har vært åpningstale med Per Borten, bransjepris er delt ut, og konferanseprogrammet er allerede godt i gang. For fuzzglade festivalgjengere markeres nok imidlertid heller festivalstarten på Fru Lundgreen med trondheimsbaserte Bokassa.

NTNUs musikknæringspris gikk i går til svartmetall-selskapet Terratur Possessions.

I det bandet meisler ut et tungt Sabbath-aktig riff så hele lokalet vibrerer, er det også nærliggende å slå fast at man befinner seg på riktig plass i kveld. Lyden er rett og slett perverst god! Krystallklar og detaljrik, mens selv gitaren alene får hele kroppen til å vibrere. Har Fru Lundgreen blitt rehabilitert til den mest vellydende scenen for ilter musikk siden sist jeg var her?

Bandet glir herfra sømløst over til greia si, som er å blande stoner-uttrykket med hardere punk. De sterkeste låtene fra EP-en «War on Everything», spes på med minst like mange blodferske spor og det hele låter komfortabelt og bunnsolid. Det å endelig se bandet på nært hold viser også at det ligger betydelige ferdigheter bak de tilsynelatende enkelt strukturerte låtene.

På de fem årene siden Trondheim Calling startet, har trøndersk musikkbransje vokst og utviklet seg. Mye tyder på at lønnsomheten ikke vokser tilsvarende. (Pluss)

Men så var det dette uhåndgripelige og kjedelige «men-et» da. Det som gjerne skiller de bra bandene fra de eksepsjonelle. Det å kultivere en greie funker ofte bra det, men for hvert medrivende parti og oppsiktsverdige frasering glir det litt ofte inn i likelydende drop D-løp. Selv tittelsporet på nevnte EP – som jeg ellers synes er forbannet sterk – forsvinner litt i mengden.

Bokassas musikk er åpenbart mer egnet til bakgrunnsmusikk mens man snur noen kalde, framfor inngående nærlesning. Og dette er selvfølgelig helt greit – og vel så det – men det skal da også veldig mye til for at det kan bli noe særlig mer enn dette.

LES OGSÅ: - Ei helg du skal huske

Samtidig skal man også være usedvanlig vanskelig anlagt for å mistrives i Bokassas selskap, og de setter med kveldens konsert effektivt tonen for et Trondheim Calling med klarere fokus på hard rock enn noensinne. På lørdag er spiller Bokassa nemlig igjen med Anti-Lam Front, Sibiir, Attan og Shevils på Brukbar/Blæst. Det ligger an til å bli en særdeles sterk kveld!

På forsiden nå