– Jeg har aldri opplevd å få så mange tilbakemeldinger etter at folk har vært på kino, sier filmskaper Margreth Olin i en uttalelse. Hun sier hun spør seg om filmen «treffer en lengsel i folk; en lengsel etter å se noe annet, håp, ømhet, feelgood».

– Jeg får rapporter fra kinoer over hele landet. Spontan applaus etter visninger på Saga 1 i Oslo, utsolgte hus på Bygdekinoen i Trøndelag. Flere steder har de ikke opplevd slik pågang siden tidlig 90-tallet, fulle hus og folk som må snu i døra, ekstraoppsetninger, sier Olin.

Hun opplevde å få 104.867 med sin 2009-film «Engelen», men nå har «mannen fra Snåsa» seilt forbi.

– Sammenlignet med mine tidligere filmer, når jeg et helt nytt publikum med denne filmen, det er utrolig gledelig, heter det videre fra Olin.

Norsk publikumsrekord for en dokumentar er det fremdeles Knut Erik Jensen som har med «Heftig og begeistret» fra 2000, viet mannskoret i Berlevåg: Den ble ifølge Aftenposten sett av i underkant av 600 000 på kino.

I Trøndelag har interessen for «Mannen Fra Snåsa» vært størst. Hele 23 000 av filmvisningene har vært i Trøndelag, noe som utgjør rundt 20%.

- Filmen har vært veldig populær i Trøndelag. Billetter blir fort utsolgt og det er fulle saler, sier markedssjef for Norsk Film Distribusjon Jarle Namtvedt.