Gammelt blir til nytt på bryllupsshow

15 gamle kjoler ble til ti nye da studenter ved Makeup & Styling laget brudekjoler i vintagestil. Årets bryllupsmote sier gjenbruk og redesign.

Arrangørene for bryllupsshowet er på besøk på Fotofagskolen for å se hvordan det går med de omsydde brudekjolene til elevene ved Makeup & Styling- linjen. Fra venstre: Line Kunzmann (Bryllupsconcept), Gry Særther (Trend Models), Hege Regine Lunnan og Silvia Elisabeth Heimnes Torgersen. 

Saken oppdateres.

Makeup & Styling-klassen ved Norsk Fotofagskole er i ferd med å sluttføre samarbeidsprosjektet med Fretex der oppdraget var å redesigne brudekjoler. 15 kjoler har fått et helt nytt uttrykk, ny stil og nye snitt.

Gammel og ny inspirasjon

Studentene valgte seg en kjole hver, og de resterende kjolene har de plukket fra hverandre og brukt deler av til de nye kjolene sine.

- Det har vært et fint prosjekt, gjenbruk og redesign er jo veldig i tiden nå. En av kjolene har for eksempel fått ny overdel fra deler av en blondeduk, sier fagleder Hege R. Lunnan ved Makeup & Styling, Norsk fotofagskole i Trondheim.

Mange av kjolene har blitt delt opp i biter, sydd om og satt sammen igjen og fått et helt nytt uttrykk med enten flere eller færre detaljer. Jentene har produsert alt fra enkle kjoler med små perledetaljer, til større kjoler med langt slep. En kjole som originalt var enkel, har nå fått et ballkjolepreg ved at det er sydd på til sammen tre lag med forskjellige stoffer i skjørtet. Noen av kjolene har den karakteristiske gulhvite fargetonen og beholder sitt gamle preg, mens andre er helt hvite, med blondedetaljer, noe som har kommet inn i motebildet igjen de siste årene.

Les også: Trønder-designere vender Paris ryggen.

Arbeider med søm for første gang

I løpet av skoleperioden på tre semester skal studentene både innom styling av klær, hår, sminke rettet mot foto, film/TV og teater. I tillegg jobber de med søm og tekstil.

Den siste måneden har det meste dreid seg om brudekjoler. De har jobbet med prosjektet i en måned, fire tirsdager. Dette er siste dagen. Noen er så godt som ferdige, mens andre jobber litt mer intenst for å bli ferdig. Kjoler dampes og perler sys på som siste finish.

Selv om arbeidet ser ut til å bli utført med sikre hender, er det ikke alle jentene som har erfaring med søm fra før. Silvia Heimsnes Torgersen har kledd en enkelt kjole på en sømbyste og står og syr på perler langs utringningen av kjolen. Detaljene som gir brudekjolen særpreg.

- Dette er første gang jeg har sydd siden ungdomsskolen tror jeg. Så jeg har valgt å designe en enkel kjole. Vi har lært mye om hvordan trendene er i 2016, og jeg så for meg at kjolen skulle ha åpen rygg bak og perler langs kanten, forteller Heimsnes Torgersen.

Les også: Kleskunstner Ellinor Flor hadde utstilling på Ila.

Vises frem på catwalken

Kjolene skal vises frem på Christiania Glasmagasins Bryllupsshow & Messe. På messen vil det være 37 forskjellige utstillere, de største i Midt- Norge innen fotografering, brudekjoler og alt som hører bryllup til. Makeup & Styling- klassens kjoler vil bli stilt ut ved standen til sin samarbeidspartner Fretex, og kjolene vil i tillegg bli vist på catwalken under showet. Kjolene blir tilgjengelig for salg hos Fretex i etterkant av bryllupsshowet.

- Dette er første gang vi har redesignet kjoler fra Fretex, men vi har tidligere stylet klær og kjoler for dem på denne visningen, samt på gjenbruksdagen i august. I tillegg gjør vi makeup på modellene fra Trend Models. Vi setter veldig stor pris på muligheten, sier Lunnan.

Messen og showet holdes på Clarion Hotel i Trondheim. Messen åpner klokken 12.00, showet starter klokken 17.00 med Alex Rosén som konfransier.

Makeup & Styling klassen fra Nork Fotofagskole har redisignet brukte brudekjoler fra Fretex. Her syr Silvia Elisabeth Heimnes Torgersen på perler på kjolen som nærmer seg ferdig. 

Makeup & Styling klassen fra Nork Fotofagskole har redisignet brukte brudekjoler fra Fretex. Her syr Silvia Elisabeth Heimnes Torgersen på perler på kjolen som nærmer seg ferdig. 

På forsiden nå