Er du glad i Scorsese-klassikere som «Taxi Driver», «Mean Streets» og «Goodfellas» og i tillegg har en svakhet for rock fra 1970-tallet så MÅ du se på HBO Nordic i dag.

Les også: Februar blir drømmemåned for serieelskere

Les også: Mick Jaggers hyllest til sex, dop og rock'n roll

«Vinyl» er en av HBO største satsninger siden «Game of Thrones». Satt til den vild vest -aktive musikkbransjen i USA ( og i særdeleshet New York som i denne serien) på 1970-tallet fungerer serien som en blanding av musikkfilm og hardcore Scorsese-action. Martin Scorse har utarbeidet serien i samarbeide med Mick Jagger, Rich Cohen ( Rolling Stone Magazine) og Terence Winter ( «Boardwalk Empire», «The Sopranos»).

I motsetning til de fleste andre TV-serier fra HBO så byr pilot-episoden av «Vinyl» hele to timer spilletid. Mer en fim enn en TV-serie, altså. Men Scorseses regi og fortellerstil krever egentlig denne tiden for å få serien opp fra startgropa. Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg  konkluderer med følgende i sin anmeldelse av piloten:

«Et gjennomgående sus av rockhistorie og påkostet dramatisering av den mest glorete gullalderen i pophistorien, gjør at «Vinyl» stort sett underholder, låter godt eller fascinerende, selv med klare svakheter.»

Andre nyheter

Sesong 3 av «Bitten» har også gjort sitt inntog på HBO Nordic sammen med de to første. Denne serien med erotiske overtoner ( sic) følger en varulvklan i Bear Valley, New York. Hovedulvinnen Elene har nå bodd i Toronto, Canada i ett år, men når et kvinnelik kan føre til at varulvene blir avslørt av menneskene må hun vende tilbake.

Har du savnet Raganar Lodbrok og resten av gjengen i «Vikings»? Nå er ventetiden straks slutt. På fredag den 19. februar  er det klart for den største sesongen av serien noensinne. Hele 20 episoderer spilt inn ( dobbelt så mange som de foregående sesongene). Disse blir fordelt over våren og høsten 2016. Samtidig kommer også de første tre sesongene av serien tilbake til HBO Nordic.

Episode fire av  tredje sesong om piratene Captain Flint, John Silver, Charles Vane og Jack Rackham som herjet i det karibiske hav på midten av 1700-tallet er nå tilgjengelig. Etter en heller svak første sesong har «Black Sails» nå skutt fart og plassert seg helt i toppen av serienes Premier League.

Tilgjengelig på HBO Nordic nå ( Sesong 1 & 2 tilgjengelig også på Netflix)

Fredag den 4. mars er det klart for Netflix sin aller største satsning, nemlig «House of Cards». Etter den tredje sesongen som både TV-kritikere og fans fant en smule skuffende, ser det nå ut som om produsentene har fått fortgang på handlingen igjen. «House of Cards» er også fornyet for en femte sesong.

Tilgjengelig på Netflix ( hele sesongen) fra 4. mars.

Så helt til slutt har vi Jimmy McGill / Saul Goodman. Sesong 2 av «Better Call Saul» ligger nå i startgropa på Netflix sine servere og går ut til hele verden i morgen, tirsdag 16. februar.