Lånkerevyen endelig til Trondheim

Revyen ble startet som underholdning på Lånke Idrettslags årsfest. 33 år etterpå kommer lånkbyggene til Olavshallen.

Gudinnenes spareforening: Fra venstre Marthe Nygård, May Kristin Berg og Malin Bremseth spilte greske gudinner som møtes for å planlegge ferien. 

Saken oppdateres.

- Det er utrolig artig, vi hadde virkelig ikke forventet at det skulle bli så populært i Trondheim, sier nestleder for Lånkerevyen Christer Nilsen.

Etter at billettene til de to forestillingene til «Best of Lånkerevyen» ble utsolgt på et blunk, har de nå satt opp to ekstraforestillinger.

Prisvinnere

Revyen ble først startet i 1982 som underholdning på Lånkes Idrettslags årsfest, og har blitt satt opp, og utviklet hver høst siden da.

Gjennom årene har de deltatt på en rekke revyfestivaler og mesterskap, og har blitt en anerkjent gjeng i revymiljøet. Bare i 2015 vant de fem priser under den Norske Revyfestivalen på Høylandet. Nummeret «Snedig scenebilde» vant prisen for Årets revynummer.

- Ingen av oss er skuespillere, vi har alt fra butikkmedarbeidere til lærere på laget. Grunnen til at vi har gjort det så bra er fordi alle går 100 prosent inn for det. Det er stor lidenskap i gruppa, forteller Nilsen.

Les også: Oliver døde av kreft før russetiden – hedres av klassekompisene i revy

Kulturglede

Nilsen selv har spilt i barnerevyen «Litj`» siden han gikk på barneskolen og er fortsatt med. Mellom 15 og 20 av de som spiller i revyen har vært med fra tidlig alder, da de ble rekruttert i barnerevyen som har blitt satt opp annet hvert år siden 2000.

Påmeldingen er åpen for barn i 6- og 7. klasse, hvor det nå går til sammen 70 elever. 45 av disse elevene har meldt seg på barnerevyen.

- Scenen er en arena for alle. Barna vokser veldig mye på å være med på revyen. De som for eksempel er litt sjenerte i begynnelsen blir litt mer frempå og ivrige. Det å være med på et sånt arrangement gir mer selvtillit og de får en mestringsfølelse de kan ta med seg videre.

Les mer: Humoranmelder Anders Lilleng anbefaler lokale revye.

Mye å velge fra

Nå som revyen har vært et årlig arrangement i over 30 år, har de mange sketsjer å velge mellom når de skal sette opp best- of revyen i lille sal i Olavshallen.

De har spilt liknende show før på forskjellige festivaler tidligere og i år kommer de til å velge litt fra forskjellige år, både morsomme og litt mer seriøse nummer. I alt blir det rundt 18 sketsjer.

- De to ekstraforestillingene vi har satt opp er også snart utsolgt. Byen har jo ikke sin egen «revygruppe», og det virker som det er stor etterspørsel på humorforestillinger i byen. Det er gøy å se at også Trondheimspublikummet er ivrig etter å se.

Revyen spiller i Olavshallen 1. og 2. april i Lille sal.

"Lånke goes to Hollywood", med Anne Berit Sivertsen og Tomas Woldseth er en av skjetsjene som ble spilt på NM 

"Dårlig sketsj" fra Reyvfestivalen på Høylandet med Jens Rønning og Anne Berit Sivertsen. 

På forsiden nå