Bernhoft til seters

Jarle Bernhoft kommer til Nerskogen i sommer.

Saken oppdateres.

Lørdag 27. august står Bernhoft og bandet The Fashion Bruises på scenen når Nerskogskonserten arrangeres for femte gang på Grovasetra i Skardalen.

«Vi kan vente oss en stor stemme og en stor artist. Om bandet har vi funnet honnørord som «stjernelag», «supergruppe» osv», skriver arrangørkomiteen i en pressemelding.

Tre soloalbum

Bernhoft, opprinnelig fra Nittedal, nå Oslo-boer, debuterte som soloartist i 2008, etter å ha frontet hardrockkvartetten Span i mange år. «Ceramic City Chronicles» var første plate ut, og «Solidarity Breaks» traff mange da den kom i 2011, blant annet med sju uker på toppen av VG-lista. Tredjealbumet «Islander» kom i 2014 og Adresseavisens anmelder Trygve Lundemo likte det han hørte: «Han befinner seg midt i den nye amerikanske soultradisjonen og legger ikke skjul på det», skrev Lundemo og konkluderte:

«Selvfølgelig beviser han nok en gang at han er en strålende vokalist. På «Islander» takler han både følelsesladete ballader, groovy funk og falsettsang. I mitt hode er det de funky låtene som funker aller best».

Harket i 2014

I fjor var det Violet Road som spilte på setervollen, med fjellene som bakteppe. I 2014 kom Morten Harket, i 2013 spilte Jonas Fjeld og Henning Kvitnes og i 2012 spilte Vamp. Konsertene har hvert år samlet mellom 1300-2000 publikummere.

Se også video fra Morten Harkets opptreden i 2014.

Hyttefolk

Nerskogen grendelag står bak arrangementet, og representerer folket på Nerskogen på begge sider av kommunegrensene mellom Oppdal og Rennebu. I et intervju i forkant av fjorårets konsert fastslo arrangør Arve Withbro at de ønsker å nå både lokalbefolkningen i Oppdal og Rennebu, men kanskje vel så mye hytteeierne på Nerskogen og i naboområdene Skarvatnet og Gjevilvassdalen.

– Hyttefolket har respondert veldig bra på konsertene og det gjør det ekstra artig å holde på, sa han (Pluss).

Med seg i arrangementskomiteen har han Terje Storli, Astri Snildal og Vigdis K. Krovoll.

Spiller også under Jazzfest

Jarle Bernhoft var, sammen med artistkollega Ingebjørg Bratland, programleder for årets Spellemannprisutdeling. Det er også klart at Bernhoft spiller under Trondheim Jazzfestival 7. mai. Bernhoft spilte også under samme festival i 2012, da konsertsalen i Clarion-hotellet på Brattøra var helt fersk.

Nesten 2000 hadde møtt opp på fjellet, for å få med seg konserten med Morten Harket. Noen hadde til og med reist helt fra England.

På forsiden nå