Ett døgn med korsang i Nidarosdomen

I løpet helgen får vi høre 15 forskjellige kor og 500 sangere i Domen

Pust kommer til Trondheim for å holde korsangerkurs og konsert i Nidarosdomen 

Saken oppdateres.

I helgen er det for tredje gang duket for korvake i Nidarosdomen. Under årets korvake «Pusterom» vil både 15 kjære kor fra Trøndelag, og den kjente vokalgruppen Pust skal delta.

Stort å synge i Domen

- Det er veldig gøy for oss lokale kor å få synge i Domen. Der er det helt fantastisk lyd, og det er veldig spesielt. Det er veldig mye spennende som skal skje dette døgnet, for eksempel så skal Pust holde korsangerkurs for 250 av sangerne som skal delta, forteller Trine Lyng Andersen ved Norges Korforbund.

Vokalgruppen Pust består av seks sangere som har etablert seg som en av Norges ledende vokalgrupper, og har vunnet flere priser utenlands. Gruppen holder vanligvis til i Oslo, men kommer nå til Trondheim for å delta på korvaken.

Workshops for kormedlemmene

I tillegg til at Pust kommer og skal opptre og holde kurs for korene som spiller, kommer også professor i kordireksjon Ragnar Rasmussen som har jobbet med kor og dirigering i lang tid. Korene som skal delta på korvaken er ikke bare der for å opptre, de vil også få tilbakemelding fra Rasmussen og tips til å gjøre opptredenene sine enda bedre.

Åtte lokale kor som skal synge på fredag, og sju på lørdag. De vil være plassert på fire forskjellige steder rundt i katedralen, og synge på rundgang. Gruppen Pust skal ha egen festkonsert på lørdag.

- Vi håper flest mulig vil komme å høre på. Det er nydelig korsang de vil få høre. Jeg tror også konserten vil kunne være en inspirasjon for mange.

Vil ha flere unge inn i kormiljøet

Selv om korsang er den nest største fritidsaktiviteten etter fotball, med 7000–8000 sørtrøndere som synger i kor. Men korene trenger alltid nye sangere, ettersom det for det meste er voksne mennesker som synger i kor. Andersen håper nå mange av de yngre publikummerne også får øynene opp for korsang.

- Kor handler om gleden å synge sammen med andre, å yte mer enn det man hadde klart alene. Det å være i en gruppe som presterer sammen skaper samhold. Det er jo så mange forskjellige aktiviteter ungdommen kan være med på, så med korvaken håper vi å kunne presentere kor-sjangeren.

Konsertene på korvaken:

Fredag 19.02 kl. 21.00: «Utpust»

Byneset songlag,

A Cappellissimo,

Hedda,

Øvre Nidelven Kammerskor,

Ad Libitum,

Mannskoret Nøkken,

Uthaug Songlag,

Ritardando

Lørdag 20.02 kl. 15.00: «Kortpust»

VIVA,

KOR e Lade,

Stjørdal Blandakor,

Sangkoret Teleklang,

Trøndernes Mandssangforening,

Cantilena,

Reppe Blandakor

Lørdag kl. 18.00: Festkonsert med Pust

Trøndernes Mandssangforening 

Trøndernes Mandssangforening 

Ad Libitum 

Ad Libitum 

Cantilena 

Cantilena 

Mannskoret Nøkken 

Mannskoret Nøkken 

Hedda 

Hedda 

På forsiden nå