Torsdag kveld åpnet Sverre Koren Bjertnæs' utstilling «Maleri – skulptur – grafikk» på Galleri Ismene i Trondheim.

Da adressa.no ankom like etter klokken 19, var galleriet så fullt at vi nesten ikke kom inn dørene. Kunsten så vi langt mindre av.

- Akkurat nå er det ingen som ser noe som helst, men det er hyggelig for kunstneren, ler gallerist Marte Høiem.

- Artig for kunstneren, håpløst for utstillingen, gliser Per Høiem

Sverre Koren Bjertnæs vil ikke kalle seg politisk kunstner. Likevel er verdenssituasjonen blitt en pådriver for kunsten hans. (Pluss)

Veldig glad for interessen

Utstilingen er Koren Bjertnæs' største i Trondheim på ti år, og viser et titalls nye oljemalerier av kunstneren, i tillegg til skulpturer og grafikk.

- Det er fantastisk at det kom så mange folk, det er stinn brakke. Jeg er veldig glad for at det er så stor interesse. Jeg har truffet veldig mange gamle kjente, sier kunstneren til adressa.no.

- Hadde du forventet at det skulle komme så mange?

- Nei, på ingen måte. Dette er helt strålende, sier Koren Bjertnæs, som tidligere på dagen hadde spesialomvisning for nevøen sin og klassen hans fra Steinerskolen.

- Falt for bildet umiddelbart

- Folk er her for å hylle kunstneren, så kommer de tilbake for å se mer nøye på arbeidene senere, sier Per Høiem.

Tidligere i uka sa Høiem at han fryktet Koren Bjertnæs er for dyr for Trondheim. Det var ingenting som tydet på det torsdag. Kort tid etter åpningen var det allerede solgt fire malerier og én skulptur.

En av kjøperne, et par, hadde sikret seg «Revir II», et oljemaleri på 140 cm x 100 cm prissatt til 130 000 kroner.

- Vi har lenge vært på utkikk etter et bilde av Sverre Koren Bjertnæs, sier paret som ønsker å være anonyme.

- Dette bildet falt vi begge for umiddelbart. Det er noe med dybden i det, komposisjonen, fargene, måten han har brukt ulike teknikker på ... Bildet tiltalte oss øyeblikkelig.

Til New York i mars

Koren Bjertnæs regnes som et av de største talentene innen norsk samtidskunst, og han er også en av de høyest prisede.

Maleriene han stiller ut i Trondheim starter på 35 000 kroner for det minste (41 cm x 34 cm), og strekker seg til 200 000 kroner for de største (200 cm x 140 cm).

Tidligere i februar hadde kunstneren utstilling i Gallery Kristin Hjellegjerde i London. I mars skal han stille ut på The Armory Show i New York, verdens største og viktigste kunstmesse, og til høsten venter en utstilling på Galleri Brandstrup i Oslo.

Til neste år planlegger han større separatutstillinger i London og Berlin.

Det anerkjente kunstnettstedet artnet.com mener trondheimskunstner Sverre Koren Bjertnæs er en av ti samtidskunstnere som verden bør følge med på. (Pluss)

Utstillingen i Ismene vil stå ut mars måned.

- Det er fantastisk at det kom så mange folk, det er stinn brakke, sier Sverre Koren Bjertnæs. Foto: Pål Haugbro
- Folk er her for å hylle kunstneren, så kommer de tilbake for å se mer nøye på arbeidene senere, sier gallerist Per Høiem. Foto: Pål Haugbro
Det var vanskelig å bevege seg inne i galleriet under åpningen. Foto: Pål Haugbro
«Revir II», et oljemaleri på 140 cm x 100 cm prissatt til 130 000 kroner, var et av maleriene som ble solgt under åpningen. Foto: Pål Haugbro