Bandet hadde verdenspremiere på videoen til sin nye singel «Someone Who'll Get It» på nettsidene til motebibelen Vogue torsdag kveld.

Se videoen i vinduet over saken.

I videoen, som er laget av det trønderske produksjonsselskapet Helmet, ser vi vokalist Ingrid Helene Håvik i poledance i et glassbur. Etter hvert dekkes kroppen hennes av kulehull-aktige åpninger, der olje renner ut. Oljen fyller glassburet hun danser i, og til slutt drukner hun.

ANMELDELSE AV «SOMEONE WHO'LL GET IT»: «Singelen viser at kilden langt fra er tom - det er bare å glede seg»

Ville ikke ha strippe-atmosfære

- Jeg ville ha det røft, men likevel elegant, sier Håvik til Vogue, og legger til at hun lenge har ønsket å ha poledancing i videoen, men at hun først trodde det skulle bli mer «trashy».

- Først da jeg startet med poledance-timer i august, innså jeg hvor vakkert det var som bevegelses- og uttrykksform. Nå er jeg glad for at videoen ikke fikk en strippe-atmosfære, sier hun.

Highasakites nye album «Camp Echo» (etter en av forvaringsenhetene ved Guantanamo Bay) er ventet 20. mai.

Tok en måned å lage

Videoen er regissert av Line Klungseth Johansen, Øystein Moe og Alexander Somma fra det trondheimsbaserte film- og videoproduksjonsselskapet Helmet. I en pressemelding skriver Helmet at poledancing-ideen kom fra Haavik, men at de fikk en tanke om å skape en kontrast mellom den elegante dansen og det øvrige visuelle universet.

For å gi henne noe å kjempe mot, bestemte de seg for ideen om et bur som gradvis ble fylt av olje. Ettersom Håvik skulle være alene i videoen, kom tanken om å la hennes «indre oljer» renne ut og drukne henne.

De brukte to uker på preproduksjon, selve innspillingen involverte 25 personer og tok én uke - mens oppryddingen alene tok fem dager.

Helmet gjorde seg også i fjor internasjonalt bemerket, da med en voldelig video for trondheimsbandet The Fjords og låten «All In».

- Ingen agenda

Både singelen og tittelen på albumet signaliserer et sterkere politisk fokus på det nye albumet, det samme gjør det faktum at åpningslåten «My Name is Liar» handler om George W. Bush. Men Håvik mener albumet er uten agenda.

- Det er ikke et politisk album i den forstand at jeg vil ha folk til å velge side eller tankesett, men det handler om ting som har vært sentrale i mitt liv, sier hun i en pressemelding, som også trekker fram hennes studier av posttraumatisk stress hos krigsvetereaner.

Følgende sanger vil bli å finne på «Camp Echo»:

1. My Name Is Liar

2. Samurai Swords

3. Someone Who'll Get It

4. My Mind Is A Bad Neighborhood

5. God Don't Leave Me

6. I Am My Own Disease

7. Golden Ticket

8. Deep Sea Diver

9. Chernobyl

Dette er coveret til Highasakites kommende album «Camp Echo», som kommer 20. mai.