Kreativt Disney-overskudd

Spretten sak med velbrukte Disney-elementer som fyllmasse.

ZOOTOPIA: Mer dyrisk underholdning fra Disney i «Zootropolis». 

Saken oppdateres.

Den idealistiske kaninjenta Judy drømmer om å bli politi i storbyen Zootropolis, stedet der alle slags pattedyr lever i tilsynelatende harmoni. Men vil en kaninpurk bli tatt alvorlig, og vil hun kunne jobbe i tospann med tvilsomme rovdyr for å løse saker i Zootropolis’ underverden?

På fiffig vis tematiseres både fordommer og fremmedfrykt, i tillegg til fremdeles gyldige problemstillinger omkring det å tro på drømmer og hva slags oppførsel som lønner seg i lengden. «Zootropolis» preges generelt av kreativt overskudd og artige detaljer, og er tilstrekkelig original til å skille seg positivt ut.

Filmen inneholder et bredt spekter av scener, fra elevforestilling til actionfylt forfølgelse, og ikke minst en særlig minneverdig dovendyrsekvens. Historien snubler litt mot siste halvdel, men henter seg inn til tross for bruk av forslitte Disney-elementer som fyllmasse.

På forsiden nå